Ne-am obișnuit să folosim produse procurate din magazin sau de la brăduri renumite, care sunt costisitoare și pentru foarte mulți inaccesibile. Geta Rasciuc ne recomandă cosmetica hande made pe care o poți pregăti în condiții casnice chiar în bucătărie. Ea ne-a destăinuit una dintre rețetele ei – loțiunea solidă pentru mâini și corp. Ingredientele le poți cumpără de pe internet, spune Geta. Ea zice că a avut experiențe mai puțin plăcute când a procurat produsele din magazinele noastre, asta a făcut-o să și le cumpere din afara țării.

Pentru a prepara loțiunea solidă ai nevoie de:

  • o lingură și jumătate de ceară mărunțită
  • jumătate de lingură de unt de cocos
  • jumătate de lingură de unt de shea
  • jumătate de lingură de unt de cacao
  • jumătate de lingură de ulei din mușețel infuzat
  • o lingură de ulei de măsline

Dacă îți dorești ca loțiunea să fie cât mai aromatizată, atunci poți recurge și la uleiurile esențiale.

Mod de preparare:

Pe baza unei băi de apă topești ingredientele solide (ceara, untul cocos, unt de cacao și untul de shea). În același timp aduni toate ingredientele într-un vas pe care îl vei băga în apă. Pe parcurs vei amesteca conținutul și vei observa că acesta se topește.

Vezi în imagini cum arată cantitățile utilizate pentru rețetă și procesul de preparare a loțiunii solide


Unt de cocos

O lingură și jumătate de ceară

Unt de shea

O lingură de unt de cacao

O lingură de ulei din mușețel și o lingură de ulei de măsline

După ce ai adunat toate ingredientele într-un vas, le topești pe bază de aburi

Geta amestecă conținutul care se topește la aburi. Fii atentă când amesteci să nu ajungă apa în vas, pentru că din cauza apei produsul final poate să facă mucegai. Produsul având un termen de păstrare de circa 6 luni la frigider.

 

După ce s-a topit, torni conținutul în niște forme din silicon sau direct într-un borcănaș mic.

 

Loțiunea se întărește destul de repede, iar dacă îți dorești să grăbești procesul de întărire, atunci îl dai pentru nu mai mult de un minut la frigider. Imediat după ce conținutul s-a întărit deja poți să aplici loțiunea solidă.

 

Geta ne destăinuie avantajele și modul de aplicare a produsului:” E minunat să să aplici loțiunea după baie pe corpul umed. Dacă ți se usucă mâinele în perioada rece a anului, atunci îți săponești pe mâini loțiunea solidă. În rezultat, de la căldura mâinelor loțiunea solidă se topește. O mai poți folosi și ca balsam de buze, atunci când le ai crăpate. La fel, poți să faci masaj cu aceeași loțiune”.

Produsul este 100% natural și eficient. Geta confirmă asta și spune că aplică loțiunea de mai bine de 2 ani. 

În curând vom publica povestea de succes a Getei. Cum a reușit tânăra mămică a 3 copii să obțină succes în business, să își educe copii, să aibă o școală pentru mămici și pe lângă asta, să confecționeze cosmetica hande made. 

 

Distribuie articolul: