Sezonul vacanței e încă în toi şi cu siguranță ai nevoie de un costum de baie simpatic. Dar alegerea acestuia este o adevarată problemă pentru noi toate. Costumul trebuie să corespundă tendințelor modei, să fie comod, să-ți accentueze punctele forte și să camufleze imperfecțiunile. Așă că învață cum să alegi costumul de baie perfect pentru tine, în dependență de caracteristicile fizice, ca să faci senzație la apariție. Talie dreaptă
Dacă mama natură nu te-a înzestrat cu o talie de viespe, nu-ți fă probleme, întrucît un costum de baie ales corect poate crea o iluzie optică, la care nici nu te-ai așteptat. Spre exemplu, un costum integral decupat adînc în zona taliei, te poate arăta mai suplă și totodată mai înaltă. Sau alege o variantă integrală în două culori longitudinale, astfel încît partea centrală să fie mai închisă, sau mai accentuată decît cele două suprafețe laterale. Evită liniile drepte și optează pentru cele curbe, care ar imita forma taliei. Dacă ești slăbuță și configurația corpului îți permite, atunci alege un costum de baie cu aplicații voluminoase în zona slipului și a sutienului. Mărind vizual aceste două zone, vei sustrage atenția de la talie, care vizual va trece pe planul doi, arătînd mai mică în comparație cu zona superioară și cea inferioară.

Umeri lați
Ai umerii cam lați, atunci ar fi cazul să alegi un costum de baie pe bretele, foarte subțiri. Acestea vor atrage atenția de la umeri, mascînd și împărțind acestă zonă în cîteva suprafețe mai mici, creînd iluzia de alungire. Evită sutienul fară bretele sau cele cu bretele încrucișate și variantele ce se leagă după gît, întrucît îți vei evedenția și mai mult acestă zonă. Respectiv poți pune accent pe zona șoldurilor purtînd slipi decorați cu inele, fundițe, șnururi sau cu imprimeuri foarte expresive.
Dacă ai pielea albă atunci alege o nuanță contrastă a costumului, spre exemplu culoarea neagră, cafenie, bordo, albastru intens ș.a. Iar dacă ai pielea mulată sau ești predispusă să te bronzezi mai rapid atunci alege culori mai deschise, cum ar fi culoarea albă, galbenă, roz etc.

Sîni micuți
Dacă ai sîni micuți, nu e cazul să te îngrijorezi. Un sutien cu pernițe din burete sau cele tip push-up te poate ajuta camuflezi acestă mică problemă. Acest gen de costume îți pot mări sînul cu una, două mărimi. Sau poți opta pentru variante decorate cu dantele și aplicații voluminoase în partea superioară. Alege modele cu drapaje în acestă zonă sau cu imprimeu expresiv.

Bust generos
Pentru cele care bustul este o adevarată mîndrie ar fi cazul să aleagă un costum cu bretele mai late decît cele obișnuite. Pentru ai menține corect greutatea. Cu cît bustul este mai mare cu atît lățimea bretelor trebuie să fie mai late, pentru ca sînul să nu arete lăsat și fără formă. Este recomandabil ca să evitați cupele cu burete întrucît acestea vor mări și mai mult volumul acestuia. Alegeți variante cu bretele reglabile pentru a aranja lungimea necesară.

Șolduri proeminente
Dacă ți se pare că şoldurile proeminente nu prea te avantajează și vrei să camuflezi acestă zonă, atunci alege un costum de baie întreg în culori închise. E cazul să renunți la modelele slip tip șort scurt, întrucît îți vei scoate în evidență și mai tare acestă zonă. Optează pentru o variantă clasică de slipi, cu mărginile laterale subțiri, dar pînă la discreție. Poți pune accent pe partea superioară, purtînd un model de sutien foarte expresiv fie prin decor sau culoare și o nuanță mai modestă, care să treacă pe planul doi pentru slipi. Evită variante de costume în linii verticale în acestă zonă şi orice alte aplicații și imprimeuri.

Posterior plat și șolduri cu forme modeste
Indiferent dacă costumul este întreg sau separat soluția perfectă sunt slipii decorați sau cei cu aplicații voluminoase în acestă zonă. Cum ar fi volane, fundițe ș.a. Respectiv poți alege varianta de slipi tip rochiță, care vizual va adăuga volum. Culorile rămîn a fi alese în dependență de preferințe și tenul pielii. Aici ai mîină liberă să alegi slipi în linii verticale groase sau imprimeuri voluminoase și foarte active ca culoare, care vizual vor dilata acestă zonă.


Plinuță sau cu burtică
Pentru acele femei care au un pic de burtică stiliștii recomandă costume de baie tip „Tankini”. Acesta fiind alcătuit dintr- un tricou și slipi. Acesta îți va acoperi zona problematică. Datorită varietății costumelor ai posibilitatea să te joci, combinînd variante diverse ca croială și culoare. Cum ar fi maiou cu spatele gol de o nuanță și slipii de altă culoare. Poți opta cu încredere și pentru costume de baie integre în culori închise, cum ar fi culoarea neagră, cafenie sau albastră. Cu același succes poți alege o variantă separată cu slipi de talie înaltă, care să acopere oasele bazinului și să ajungă pînă la linia taliei. Dar dacă ai posibilitatea să-l probezi atunci nu ezita, întrucît fiecare corp are caracteristicile și particularițăți individuale. Alege variante colorate în partea superioară pentru a sustrage atenția de la partea inferioară a zonei problematice. Evită orice imprimeu voluminos sau aplicații și alege materiale simple fără detalii suplimentare, doar dacă un desen în linii subțiri (dar nu exagerat de mărunte) și neapărat longitudinale.

Ar trebui să știi că costumele integrale cu forme și croieli sofisticate și foarte cool sunt de obicei preconizate petrecerilor de seara la piscină, în caz contrar te vei trezi cu un bronz neuniform și mai puțin estetic. Și dacă ești de statură medie sau înaltă cu ușurință poți opta pentru varianta de slipi tip șort, ceea ce nu-și pot permite domnișoarele de statură mică. Întrucît ai toate șansele să-ți strivești vizual silueta arătînd mai mică decît ai putea fi de fapt. Alege-ți corect costumul de baie și ține cont că cel mai important detaliu e să te simți bine în propria piele.

Distribuie articolul: