Pete pigmentare, riduri, pistruii şi, în cel mai grav caz, cancer de piele. Acestea sunt principalele efecte nocive ale razelor ultraviolete asupra tenului tău.Chiar dacă nu mergi niciodată la plajă fără să îţi pui în geantă o loţiune de protecţie solară adecvată pielii tale. Tenul tău este tot timpul expusă la soare şi care, din păcate, este una dintre cele mai sensibile. Fotoîmbatranirea
Soarele este dușmanul nr. 1 al pielii şi din ce în ce mai multe persoane înţeleg că o piele frumos bronzată îşi are preţul ei. Folosirea unei creme de zi cu factor de protecţie adecvat tenului tău te ajută să previi îmbătrânirea prematură a pielii.Fie că foloseşti o cremă hidratantă, fie că alegi un fond de ten cu protecţie solară, tenul tău va rămâne tânăr şi sănătos.

Fii atentă la aluniţe
Aluniţele de la nivelul feţei sunt expuse mult mai mult la razele ultraviolete decât cele de pe corp, prezentând un risc de apariţie a melanomului, cea mai agresivă formă de cancer de piele.”Expunerea prelungită la soare este cel mai important factor de risc în apariţia melanomului,” avertizează dermatologii. Printre factorii de risc care pot genera modificări la nivelul aluniţelor se numără: pielea deschisă la culoare, părul roşcat sau blond, bronzare lentă, apariţia arsurilor solare, dezvoltarea pistruilor, expunerea cronică la soare.

Dacă prezinţi unii dintre aceşti factori, este necesar să acorzi o atenţie deosebită aluniţelor de la nivelul feţei, folosind zilnic o cremă de faţă cu factor de protecţie solară sau acoperind aluniţa cu plasturi speciali.

Petele pigmentare
Cele mai frecvent întâlnite pete pigmentare sunt pistruii.Pe lângă factorii genetici, apariţia petelor pigmentare este cauzată în mare masură de expunerile necontrolate la soare, dar şi de lipsa unei protecţii adecvate. Atât cât este posibil, mai ales dacă ai un fototip deschis (pielea foarte albă, părul blond, ochii albaştri/verzi) evită expunerile prelungite la soare şi foloseşte creme de zi cu factor de protecţie.

Distribuie articolul: