Unele dintre cele mai influente și puternice femei din lume, care conduc companii de milioane și chiar miliarde, ne împărtăşesc secretul succesului lor. Opt lecții menite să te ajute să reușești în carieră, opt sfaturi care demonstrează că succesul e produsul muncii asidue şi în niciun caz al norocului.

1. Fii determinată


 

Beth Brooke, astăzi vicepreședintă „Global al Ernst & Young”, la vârsta de 13 ani a fost diagnosticată cu o boală degenerativă și medicii i-au spus că nu va mai putea merge. Înainte să fie operată, Beth și-a a promis că va merge din nou, că va alerga și va aspira să devină unul dintre mai buni sportivi din lume.

Nu numai că ea a mers, dar a continuat să practice mai multe sporturi. A câștigat multiple premii și a jucat mai târziu în Divizia I de baschet la colegiu. Ea a fost optimistă și nu a renunțat pentru nicio clipă la visul său. Beth a adus aceeași determinare pentru cariera ei și astăzi se situează printre cele 100 cele mai puternice femei din lume.


2. Fii curajoasă


  

„Dacă nu ești un pic speriată în fiecare zi, atunci nu înveți, iar când nu înveți, ești terminată.” În 2011, Beth Mooney – Directoare Generală al „KeyCorp”, a devenit prima femeie care a condus vreodată top 20 de banci din SUA. Ea și-a început cariera ca secretară la o bancă din Texas, având un salariu de doar 10.000 de dolari pe an, dar a înțeles încă de pe atunci că își dorește ceva mai mult. În 1979, ea a bătut la ușa fiecărei bănci mari din Dallas și a cerut un loc în programele lor de instruire în domeniul managementului. La Banca Republicii Dallas, ea a refuzat să părăsească biroul managerului până când el ia oferit un loc de muncă. După trei ore de insistență, directorul acelei bănci a hotărât să-i dea o șansă.


3. Țintește sus


  

Dacă vrei să cunoști culmele succesului, trebuie din start  să aspiri spre ele, om realizat, din întâmplare nu poți deveni. Atunci când Michelle Gass, care este reprezentantă „Starbucks” în 33 de țări, și-a început propunând o strategie de mărire a vânzărilor pentru o băutură nou lansată, care se numeste Frappuccino. După nenumărate ore de testare a ideilor, ea a decis să adauge în această băutură cremă, gheață și arome noi. Ceea ce a început ca o băutură necunoscută și adaos de cremă și arome, acum e o platformă de 2 miliarde dolari, cu zeci de mii de combinații posibile.


4. Asumă-ți riscuri calculate


  

Ca directoare executivă al „Kraft Foods International”, Irene Rosenfeld este foarte familiarizată cu riscurile pe care e mereu nevoită să și le asume. Unul din aceste riscuri a fost decizia ei de-a împărți compania „Kraft” în două companii separate. Irene susține că orice risc trebuie să fie calculat și bazat pe un studiu atent al rezultatelor. „Trebuie să știi ce ai de câștigat”. „Cel mai bun mod de a gestiona pierderea este să vă asigurați că veți învăța ceva de la ea, astfel, chiar dacă pierdeți, aveți cote mai mari de a câștiga data viitoare.”


5. Rămâi disciplinată


  

Disciplina îți asigură succesul în mare parte. De una singură, pur și simplu nu le poți reuși pe toate. Cele mai puternice și de succes femei din lume, la fel se concentrează pe domeniile și deciziile cele mai importante pentru afacerea sa. Sheri McCoy – directoarea executivă a companiei „Avon Products” implementează această regulă și în conducerea unei dintre cele mai vechi companii cosmetice din SUA. Este nevoie de disciplină ca să atingi și să menții succesul. „Fă oamenii să fie siguri pe ei și rămâi concentrată pe ceea ce este important și ceea ce contează cel mai mult”, spune Sheri McCoy.


6. Învață din experiența altora


  

Hala Moddelmog, preşedintă a „Arby’s Restaurant Group”, crede că interacțiunea cu persoane de origini diferite, de gen și rasă diferite, indiferent de geografia sa și personalitate, te va ajuta să ajungi la concluzii mult mai ample și corecte.


7. Gestionează-ți cariera


 

Denise Morrison, directoare executivă a „Campbell’s Soup”, ştia de când era tânără că vrea să conducă o companie, astfel încât s-a întrebat, care sunt lucrurile ce trebuie să le facă ca să-și atingă scopul? Denise s-a întrebat mereu: unde am fost? În ce situație mă aflu acum? Care sunt sarcinile potrivite ca să ajung acolo unde-mi doresc? Ea a știut mereu să-și pună întrebările potrivite, care să genereze acținile potrivite pentru a reuși.


8. Înconjoară-te cu oameni de încredere la locul de muncă și acasă


 

Femeile de succes au învățat că trebuie să se înconjoare cu oameni de încredere, atât la locul de muncă, cât și acasă. Nu e ușor, dar e critic necesar pe termen lung, dacă vrei să reușești – să ai în preajma ta oameni care mereu te vor putea ajuta. Katie Taylor, directoarea hotelului „Four Seasons” recunoaște că ea este un pic obsedată să dețină controlul asupra tuturor oamenilor și lucrurilor, din acest motiv, încearcă să învețe să-și împartă sarcinile și cu alții.

sursa: forbes.com 
sursa foto: forbes, wikipedia, money.cnn.com,  

 

Distribuie articolul: