Mergând la medicul ginecolog, ai în cap tot felul de întrebări, pe care ți-ai dori să i le adresezi medicului, dar pe care nu ai curajul să le formulezi. Fie că sunt întrebări prea intime, fie că ți-e teamă să nu stârnești zâmbete. Iată răspunsul la câteva întrebări, pe care ai putea să te sfiești să le adresezi medicului ginecolog. 1. Am un sân mai mare și unul mai mic. E ceva normal?
Stai calmă, e 100% perfect normal! Deci, dacă la unul porți cupa C și la altul cupa D, nu e nimic în neregulă, conform tuturor constatărilor științifice de până acum. Singurul lucru care ar trebui să dea de gândit este o modificare recentă și pe parcurs a dimensiunilor sânilor, ceva altfel decât ai fost obișnuită.

2. Ce fac dacă prezervativul rămâne înăuntru, adânc? Trebuie să merg la medic să-l scoată?

Vestea bună este că nu poate fi decât înăuntru, într-un spațiu delimitat, și într-o poziție relaxată ar trebui să ajungi să-l iei cu degetele.

3. Am tot felul de umflături în vagin, le simt la atingere. Să mă ingrijorez?
Întrebările legate de denivelările vaginale sunt uimitor de multe, dar oricum, au sens. Denivelările sau umflăturile sunt de mai multe feluri, unele din ele nu sunt deloc periculoase pentru sănătatea ta, mai ales dacă acestea dispar după un timp. Totuși, ca să fii liniștită, îți recomandăm să faci un control medical.

4. Există vreun remediu ca tonusul vaginului să se mențină?
Din păcate, nu există. Poate doar exercițiile tip Kegel să mai dea o mână de ajutor. Vaginul, o dată cu trecerea anilor, își pierde elasticitatea. Nu există remedii care să combată acest lucru.

5. E posibil să fiu alergică la spermă?
Oricat de ciudat ar suna, răspunsul este da. Cu toate că e extrem de rar întâlnită, alergia la spermă există și se manifestă ca orice altă alergie, la orice altă substanță: înroșiri locale, mâncărimi, arsuri la atingere. Dacă vrei să rămâi gravidă, nu te panica, alergia la spermă nu afectează sarcina.

6. E posibil ca femeile să miroasă urât atunci când sunt la ciclu?
E posibil. Medicii spun că mirosul vaginal este ceva perfect normal și natural în timpul ciclului. E imposibil ca respectiva cantitate de sânge să nu miroase deloc, ar fi ceva în neregulă.

sursa: sfatulparintilor.ro

Distribuie articolul: