Ai curaj să vorbești deschis cu partenerul tău și adresează-i aceste câteva întrebări intime. Te vor ajută să-l cunoști mai bine, să descoperi care sunt punctele slabe ale relației și ce puteți să îmbunătățiți.

1. „Despre ce îți este cel mai dificil să vorbești?”

Când vine vorba de relații și dragoste, se spune că lucrurile care dor cel mai mult sunt cele nespuse. Este cumplit să trăiești cu sentimentul că tu sau iubitul tău nu ați exprimat tot ce gândiți. Este o durere apăsătoare, care cu greu se poate vindecă. Este o durere care, din păcate, nu trece întotdeauna testul timpului. O relație puternică este bazată pe comunicare, ceea ce înseamnă că trebuie să vorbiți deschis despre orice. Nu trebuie să existe teamă, îndoială sau nepăsare. Nu trebuie să existe nimic negativ în ceea ce privește comunicarea. Dacă iubitul tău are tendința să ezite uneori, fii curajoasă și încearcă să afli despre ce ii este cel mai dificil să vorbească.

2. „Îți dorești să petrecem mai multe momente intime?”

Această întrebare nu face neapărat referire la viață voastră sexuală, ci la momentele pe care le petreceți împreună. Poate că iubitul tău își dorește să petreceți mai mult timp îmbrățișați sau să va țineți de mâna în timp ce vizionați un film. Aceste momente tandre sunt foarte importante într-o relație. Va ajută să aveți o conexiune mai bună, să dezvoltați sentimente mai puternice și să fiți mai buni unul cu celălalt.

3. „Ți-am trădat vreodată încrederea?”

O relație bazată pe încredere este o relație puternică, însă încrederea se câștigă în timp. Cu toate acestea, poate că sunt momente în care unul din voi greșește. Poate că sunt momente în care chiar tu greșești, iar iubitul tău își pierde încrederea în ține. Sau poate că va confruntați cu câteva probleme în cuplu și ați ales să amânați rezolvarea lor. Dacă îți dorești că totul să fie la fel că la început sau aproape la fel, este important să știi dacă partenerul tău mai are încredere în ține. Este important să știi ce crede despre ține și despre relația voastră, iar împreună să găsiți o rezolvare. Lucrurile nu trebuie să rămână niciodată neclare.

4. „Este ceva ce îți provoacă neliniște sau disconfort?”

Se spune că uneori și tăcerea este un răspuns. Momentele tensionate, chiar dacă nu sunt semnalizate, sunt în mod sigur simțite și observate. Iar unele situații conflictuale și negative pot lua naștere dintr-un motiv pueril. Dacă simți că partenerul tău este mai distant față de ține, nu-ți fie teamă să-l întrebi deschis ce simte. Comunicarea este foarte importantă într-o relație, motiv pentru care nu trebuie să treci cu vederea niciun detaliu. Nu aștepta că timpul să treacă și nu speră că unele lucruri să treacă de la sine. Fii alături de el și arată-i că îți dorești să aveți o relație puternică.

5. „Îți doreșți să petreci mai mult timp singur?”

Momentele în care fiecare dintre voi are nevoie de o pauză în relație pot fi uneori anticipate. Se creează situații mai puțîn plăcute, nu mai există comunicare sau apar unele mici certuri. Greșeală pe care o fac multe cupluri este aceea că nu vorbesc deschis despre ceea ce este evident. Dacă simți că iubitul tău se comportă diferit față de ține și nu mai este dornic să petreceți foarte mult timp împreună, nu-ți fie teamă să vorbeșți deschis cu el.

Încearcă să afli ce își dorește în acel moment și încurajează-l să îți spună tot ce are pe suflet. Comunicarea este terapie curată, iar relația voastră poate fi la fel de puternică. Nu-ți face griji pentru problemele ce apar pe parcurs, pentru că nicio relație nu e perfectă.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: