În fiecare an designerii ne șochează cu noi creații, care mai de care. Nici industria modei în domeniul încălțămintei nu se lasă de așteptat. Din ce în ce mai mulți creatori de modă se inspiră, lăsînd frîu liber imaginații, creaînd încălțăminte cu forme și înălțimi de neimaginat. Chear dacă marea majoritate nu vor fi puse în practică niciodată și vor rămîne pe rafturile magazinilelor, muzeelor sau în colecțiile unor personalitați vestite, designerii continua să creeze noi modele. Cît de bizar nu ar părea dar cifra acestor creații cu fiecare an crește, iar doritorii de ai achiziona plătesc sume enorme. Chear dacă forma sau înălțimea acestora șochează, sunt cei care cu adevărat apreciază aceste invenții, stimulînd designerii spre noi fantezii. Astfel, designerii au devenit dictatorii unui nou stil de viață, iar vicmile modei nu se lasă mult rugate să urmeze noile tendințe. Din acest motiv am hotărît să vă prezentăm liga celor mai vestiți designeri și creațiile luxoase semnate de ei.

Ledy Gaga una dintre cele mai vestite interprete ale lumei, cunoscută nu doar prin talentul ci și prin vestimentația extravagantă și foarte neobișnuită. Încălțămintea la fel ca și vestimentația purtată de pop diva muzicii, frapeză prin formele neordinare, precum și materialele din care este realizată. În spatele acestor creații stă renumitul și cel mai apreciat designer al timpului nostru, japonezul Noritaka Tatehana, în vîrstă de 27 ani. Un creator de modă din Tokio, desemnat drept favoritul designer al interpretei, care timp de doi ani a creat în exclusivitate pentru ea peste 20 perchi de încălțăminte. Fiecare pereche unică și originală în felul său, care depășește cifra de 2.500 $ și chear 15.000 $ pentru unitate. Tatehana a declarat că sa inspirat de la tradiționalii pantofii ai gheishelor, experimentînd noi forme și platforme sculptate într-o manieră mai modernă. Ne ținînd cont de siluetele încălțămintei, designerul asigură confort, argumentînd că forma adaptată și pusă în practică de el este mult mai comodă decît cea a pantofilor cu toc înalt bine cunoscuți de toate femeile.

Lady Gaga este un idol și tot odată o victimă a modei, întrucît în numele frumuseții a purtat pantofii cu platformele de pînă la 35 centimetri, fără toc, ale designerului Noritaka Tatehana cît și pantofi cu toc stiletto de 30 centimetri creați de Alexander McQueen . Astfel a devenit unica femeie din lume care a reușit să o facă și pe asta!

Pantofii designerului britanic Alexander McQueen sunt ușor de recunoscut datorită formelor extravagante, menite să șocheze la apariție. Încălțămintea fiind o adevarată operă de artă cu forme unice, înălțimi de 35 cm și aplicații din cristale și pene, marea majoritate fiind inspirate din natură, din lumea anumalică. O modă extravagantă, caracterizată de pantofi originali, dar costisitoari și foarte incomozi datorită înălțimii tocului și cu toate astea sunt zeci de femei care abea așteaptă să poarte o creație semnată de maestrul modei.

Un alt designer al pantofilor nonconformiști este manechina britanică, în vîrstă de 69 de ani, Vivienne Westwood. Pe lîngă colecțiile pret-a-porter de încălțăminte, Vivienne este creatoarea unor dintre cele mai nebunatice forme de pantofi și cizme care costă sume fabuloase. Cu toate că mulți critici de modă au desemnat pantofii creați de ea, drep unii din cei mai urîți și incomozi, cunoscuți vreodată, ea continuă să ne fascineze cu creațiile ei. Unul dintre exemple se numara si celebrele platforme înalte de peste 20 de centimetri, de pe care a cazut Naomi Campbell în timpul unei prezentari de modă în 1993. Westwood este creatoarea unor dintre cei mai scumpi pantofi din lume, cu baretă din aur, încrustată cu cristale Swarovski. Și cu toate astea printre creațiile ei se numără și încălțăminte din cauciuc, dar foarte expresivă prin formele și aplicațiile neobișnuite.O invenție la fel de luxoasă sunt pantofii designerului Christian Louboutin. Creațiile designerului au o expresivitate incredibilă, care au ceva aparte, foarte special, chear dacă depășesc limitele comodității. Aici mă refer la renumiți pantofi cu toc care depașesc 20 centimentri. Inspirați de la o pereche de balerini din mătase, încurstați cu pietre Swarovski la care doar a adăugat tocul. Aceasta pereche de pantofi a fost creată special pentru o licitație menită să acumuleze fonduri pentru Baletul National Englez. Chear dacă pantofii sunt unicat și au un scop anume, deja au apărut cîteva victime gata să le poarte doar ca să fi în centrul atenției. Și acesta nu e unica pereche care fascinează. Acesta a semnat pantofi în stil Rock cu aplicații și clape din fier foare voluminoase și agresive, pantofi în formă de labă de leu ș.a. Louboutin este cunoscut în lumea modei ca „Regele pantofilor incomozi și dureroși”. Și cu toate astea Christian a declarat că: „comoditatea nu este scopul principal, prioritățile mele sunt designul, frumusețea și alura lor sexy”. Iar vedete precum Rihanna, Sarah Jessica Parker sau Blake Lively ar suporta orice durere doar ca să fie sexy purtînd o creație semnată de el.

Dar una dintre cele mai năstrușnice idei inventate vreodată sunt pantofii realizați din excrementele unui elefant. Invenția a fost semnată de către artistul britanic INSA. Aceștea au fost expuși în 2010 în galeria de artă Tate Britain din Londra, în cadrul expoziției “Bring the noise”. Ciudații pantofi sunt realizați din rahat, a unei specii indiane de elefant care traiește în parcul national Hertfordshire din Marea Britanie. Aceștea au talpă platformată și un toc stiletto de 25,4 cm. Și deocamdată nu se cunoaște cine e fericitul proprietar a acestei creații ne ordinare.

Aceștea sunt doar cîțiva din liga celor mai neordinari designerii. Iar pantofii și sandalele inspirate din floră și faună cu forme de copite, flori și copaci în miniatură, tocuri amețitoare stilleto, în formă de sferă sau alte variante neconvenționale sunt doar cîteva exemple propuse de designeri. Create în numele frumuseții ca să fim unice, așă că decide tu, dacă vrei sau nu să porți așa ceva.

Fii originală și în pas cu moda, nu uita că frumusețea cere jertfe, dar ar fi cazul să nu primești așa direct aceste cuvinte, pentru a nu te tranforma într-o victimă banală a modei.

Distribuie articolul: