A purta un costum clasic bărbătesc este o adevărată artă, care, din păcate, în Moldova este mai puțin pusă în valoare. Dmitri Iova, concept manager al brandului Viggo Moldova a povestit ce valoare are de fapt costumul clasic și cum se recomandă să fie purtat.

De ce ați ales să creați costume doar de bărbați?

Creatori  din spatele barndului Viggo sunt experți în crearea de costume masculine și experiențe de modă care spun poveștile omului modern. Vrem ca bărbaţilor să le placă ceea ce poartă şi să-şi savureze ținuta fără să o simtă rigidă. Iată de ce investim mult timp și pasiune în a face ținute, care se potrivesc fiecărui personaj masculin în parte. Am ales sa facem anume costume, pentru că acestea sunt piese greu de realizat și pentru că bărbații de regulă multă vreme au fost limitați în tinute, în raport cu femeile.

Obiectivul nostru este de a inova și de a descoperi noi perspective în domeniul îmbrăcămintei şi accesoriilor bărbăteşti contemporane. Produsele noastre sunt rafinate în detalii, de înaltă calitate și accesibile

 Care e regula de purtare aunui costum de bărbat?

În purtarea costumelor sunt câteva reguli simple, dar importante:

  • Alegerea croielii perfecte și pe măsură;
  • Închiderea sacoului doar la primul nasture;
  • Purtarea costumului doar cu cămașa cu mâneca lungă;
  • Alegerea lungimei corecte a pantalonului;
  • Selectarea stofelor de calitate;
  • Asortarea cu pantofii potriviți;

Care sunt nuanțele pe care le recomandați să fie asortate într-o ținută clasică?

În asortarea culorilor depinde stilul ținutei și personalitatea bărbatului care o poartă. În cazul în care alegem o ținută casual putem asorta și partu culori, însă acest lucru nu îl putem face în cazul unei ținute „Black Tie”. Recomandăm de regula să nu vă fie frică să experimentați pentru a vă face ținutele mai întrăznețe și mai originale, dar cu bun gust. Pentru persoanle care nu știu cum să o facă corect, în funcție de tendințe de culori și texturi, e bine să se adreseze la consilieri de stil, care îi va asigura să opteze pentru cele mai potrivite ținute, cu care să-şi completeze garderoba și să-şi sporească succesul social. Consultanții de stil sunt inspiraţi să ofere clienților o perspectivă cu totul nouă: alegerea de ținute care completează și se potrivesc perfect stilului clienţilor şi nu doar cumpărarea unei altui articol de îmbrăcăminte.

Cât de importantă este stofa pentru confecționarea unui costum?

Alegerea stofei  ocupă un rol foarte important în confecționarea și confortul în putrarea unei ținute care să ne ofere încredere și degajare. Important este să alegem o stofă naturală pentru că ea nu se șifonează, dar si pentru faptul că ofera rafinament ușor în aranjare.  Aceast procedeu ţine de confecţionarea costumelor la comandă ce accentuează funcţionalitatea şi lejeritatea, stilizată într-un mod lipsit de extravaganță pentru bărbatul relaxat, dar motivat și hotărât în acelaşi timp.

Ce accesoriu se bucură de o mai mare popularitate: cravata sau papionul?

Bineînțeles cravata rămâne a fi accesoriul cel mai popular și practic decât papionul, pentru că în primul rând ea este potrivită pentru fiecare stil masculin, începând cu stilul casual, pâna cel de gală. Papionul este cel mai des întâlnit la ceremonii și purtat mai mult de bărbații tineri.

Printul unui costum de bărbat contează de circumstanța în care este purtat?

Întodeauna când îmbrăcăm o ținută sau alta trebuie să ne gândim bine dacă ea corespunde locației sau dress codulul cerut de un anumit eveniment.

Ceea ce ține de printul dungilor sau a diverselor carouri slab definite corespunde mai mult stilurilor smart casual și casual. Ca să purtați o ținută formală e bine să alegeți culori neutre și accesorile perfecte pentru a vă defini stilul lejer sau relaxat, oriunde ați dori să mergeți, chiar și la serviciu sau la o întâlnire de afaceri.12814678_1031222153611866_6964983880131575840_n

Minim câte costume ar trebui să aibă în garderobă un bărbat?

Numărul de costume pe care trebuie să le aibă un bărbat în garderobă depinde de activitatea pe care o are si de dress codul impus de la serviciu. Credem ca ar fi bine pentru un bărbat purtator de costume să aibă minim șase costume, plus unul pentru ocazii speciale.

Cât de răspândit este portul costumului clasic printre bărbații din Moldova?

E o tema foarte dureroasă pentru noi, pentru că portul costumului calasic este foarte rar întâlnit în Moldova. Probabil pentru că nu avem dezvoltată cultura de a îmbrăca costume și acesta nu se transmite generațiilor următoare. Noi, de fapt, am venit pe piață anume cu aceasta misiune, de a învăța și încuraja bărbații din Moldova să poarte costume.12718047_1031464873587594_774098586801083846_n

Dacă un bărbat nu are obiceiul să poarte costumul clasic, cum ați putea să îl convingeți? Sau, ar putea oare femeia să îl convingă?

Pentru aceasta noi am creat o întreaga linie vestimentara –  Ceremony Line care oferă un stil lejer în mod elegant. O gamă largă de costume elegante sunt create, pentru a fi plăcute și pentru a se potrivi celor mai fine și rafinate gusturi. Dar, și femeile ar putea să ne ajute în acest sens purtând cât mai des rochii de seară pe la ceremonii și atunci bărbații nu au altă opțiune, decât să îmbrace și ei un costum calasic pentru a corespunde stilului ales de partenara lor.

Brandul Viggo Moldova a oferit costumul clasic pentru Emilian Crețu, în ședința foto marca Ea.md, alături de sora lui, Nina Crețu. 

Adresa: Str. Alexei Mateevici 66 și 64
Telefon: +37368776666.

 

Distribuie articolul: