Are doar 17 ani și spre deosebire de alte fete de vârsta ei, a decis să-și transforme pasiunea pentru modă într-un proiect personal. Adriana Rotaru face parte din „generația next” a stiliștilor autohtoni. A decis să studieze fenomenele fashion și mai apoi, să-și lanseze un blog personal pe care să-și împărtășească impresiile, gândurile și sugestiile. Nu are pretenții de fashionistă și, cel mai important, nu aruncă banii în vânt cu alegerile pe care le face. „Cu bani puțini, poți obține un outfit demn de admirat sau chiar de invidiat”, spune bloggerița fashion!

Adriana, se împlinesc deja doi ani de când îți dedici timpul liber blogului tău de fashion. Cine sau ce te-a motivat să faci acest pas în 2014?

Încă din fragedă copilărie sunt pasionată de modă, mama și surorile mele mereu aveau grijă să mă îmbrace deosebit. Crescând, am început să am un interes și mai mare față de acest domeniu, astfel am descoperit câteva blog-uri internaționale și apoi câteva autohtone. Citeam, mă inspiram și visam. Până într-o zi, când am decis să încerc și eu prin a-mi crea propriul blog. La început eram plină de idei, până când m-am plictisit și am lăsat totul baltă, postam rar, o dată la câteva luni și după – deloc.

Mi-am reînceput activitatea acum jumătate de an, fac totul cu suflet și cu mai mult profesionalism. Mă straduiesc să postez regulat, să vin cu idei noi și inspirate pentru cititori și să mă fac observată.

ff

Deși platforma blogspot e ușor de utilizat, care sunt cele mai mari dificultăți pe care le întâmpini, atunci când te gândești la blogging și mai ales blogging fashion? De ce ai nevoie ca să te inspiri?

Platforma Blogspot e într-adevar una ușor de folosit, dar nu și pentru un începător cum am fost eu. De una singură am facut tot, m-am învățat din greșeli și am schimbat mereu ceva când ceva nu-mi plăcea. Blogul meu încă nu arată așa cum vreau, îmi propun să fac schimbări și sper ca ele să apară cât mai curând.

Aparent, ceea ce fac eu li se pare ușor multora, însă nu este chiar așa. Ca să menții o audiență, e nevoie de multă implicare, timp, ajutor și bani. O dificultate ar fi cu pozele, iar asta mai ales când nu ai o cameră personală de fotografiat.

Inspirația mea este INSTAGRAM-ul, mai multe stiluri de poze și haine nu vei găsi nicăieri. Rețeaua asta îmi ia o mare parte din timp, dar în schimb, împrumut idei și încerc mai apoi să le implementez și eu.

În descrierea ta virtuală, faci referire la Coco Chanel. Ce te-a marcat la această femeie?

Pe lângă faptul că este considerată una din cele mai mari creatoare de modă ale secolului al XX-lea, la acea vreme ea era percepută ca fiind și una dintre cele mai influente femei. S-a născut într-o familie săracă, iar cu ajutorul muncii și perseverenței a ajuns să fie apreciată de către aristrocrația franceză. A dovedit lumii că nu contează de unde provii, fiindcă ”Femeie nu te naşti, ci devii.

479e7afe-4e9d-4cb9-9e27-cb8ab28eb88f

E posibil să corespunzi stilului actual cu bani puțini? Cum faci față cheltuielilor?

DA! Deseori aud că a fi bine îmbrăcat costă scump, foarte scump. În primul rând, diferența dintre o femeie îmbrăcată bine și una îmbrăcată prost nu vine de la prețul hainelor, ci de la designul acestora și felul în care sunt combinate. Dacă aveți puțină dispoziție și timp, veți găsi în oraș sau în magazinele online – haine accesibile, cu design elegant și chiar de calitate. Ieftin nu înseamnă neapărat urât sau de proastă calitate.

Uneori, menționez pe blog și locuri de unde procur piese vestimentare ieftine și totodată stilate. Lumea nu mă crede atunci când spun că pe unele articole dau 40, 60, 100 de lei, li se pare ireal, dar, precum am spus, cu un pic de timp și răbdare, ajungi să obții un outfit demn de admirat sau chiar de invidiat.

0cc8c778-f39d-4da1-aa1d-a08f0e76fe37

Povestește-ne despre preferințele în materie de stil și despre garderoba Adrianei Rotaru. Păstrezi articolele indiferent de tendințe, sau le găsești asocierea de fiecare dată?

Nu mă laud, dar sunt o fire mai îndrăzneață și la fel pot spune și despre garderoba mea. De aceea nu suport să ma încadrez în limetele unui singur stil, astfel, produc variații după genericul „Frumusețe cu un scop”, scopul meu fiind comoditatea accesibilă si totuși în ultimile tendințe ale modei.

Sunt capricioasă la capitolul „păstratul pieselor vestimentare”, căci lumea modei este patima mea și mereu am o slăbiciune la lucrurile noi, chiar dacă nu am nevoie de ele sau mai bine zis am slăbiciune la shopping. Se întâmplă uneori că atunci când fac o revizie în dulap, redescopăr haine mai vechi și le găsesc o asociere cu cele noi, uneori le pot face unele schimbări la croieli și pot obține ceva nou.

16816477-cd89-4cd7-afdf-dd057687d93c

Ce gânduri te încearcă atunci când te gândești la street style-ul din Chișinău?

Lucrurile s-au schimbat spre bine de la o vreme, domnișoarele se îmbracă cu gust și combină curajos hainele. Dar din păcate mai este mult de muncit, iar cea mai majoră problemă este că în Moldova chiar nu avem unde face un shopping de calitate și accesibil. Street style-ul din Chișinău este plin de culori mult prea țipătoare, însă tind să cred că situația în materie de stil se va îmbunătați.

12571188_950637581688958_842983401_n

Pălăriile, cămășile și denim-ul fac parte din stilul tău vestimentar de la început de an. Ce trenduri în materie de modă crezi că vor dicta moda din acest an?

Anul 2016 preia tendințele din 2015 și anume jocul de figuri geometrice, rochiile din catifea, printurile boeme, pasteluri delicioase, pantalonii evazați. Tendințele din noul an sunt foarte generoase la capitolul culori, astfel încât mai toate doamnele și domnișoarele vor reuși să se regăsească în recomandări.

Cum ai văzut noutatea celor de la Pantone, cu referire la culorile anului 2016? Cu ce ai asocia nuanțele Rose Quartz & Serenity Pantone?

E interesant faptul că au fost desemnate două culori și nu una. Sunt două nuanțe care se combină demențial de frumos, purtate în unison vor crea bunăstare și echilibru. M-au încântat aceste culori și la sigur nu voi ezita să le port.

dd08d148-65ff-4240-9b5c-6b3c42aa543b

Nu știm dacă stai sau nu cu ochiul pe fashion-ul din showbizul autohton. Și totuși, ce vedetă îți inspiră încredere și admirație din acest punct de vedere?

În showbizul autohton avem vedete care se îmbracă cu gust, cât și fără. Iar dacă e să dau câteva nume, i-aș menționa neapărat pe băieții de la Akord. Nu știu dacă au un stilist, însă mereu au o apariție fabuloasă.

Le admir mult pe Olia Tira și Natalia Gordienko, au un stil mai nonconformist și asta le face să se evidențieze.

095a2f10-df65-4847-9948-e1e16810e933

Ce înseamnă, pentru tine, cele aproape 3,5 mii de oameni care îți apreciază blogul personal pe Facebook și cum vezi activitatea ta peste câțiva ani? 

Vreau să le mulțumesc persoanelor care îmi apreciază blogul, fiindcă fără ei probabil că nu aș mai avea atât de multă dorință să fac în continuare lucruri frumoase. Sunt bucuroasă văzând cu ochii mei că numărul vizitatorilor este într-o creștere continuă. Am în plan să-mi continui activitatea încă mulți ani înainte, vom vedea, nu știu ce îmi rezervă viitorul.

Ți-ai dori să devii stilist sau critic de modă?

Hmm … critic, nu mă văd la sigur în această postură. Mai degrabă un stilist, cu asta cred că m-aș descurca mai mult decât bine!

Mult succes!

Foto: Iulian Marusic, Gabriela Bugaian, Marin Crețu

Distribuie articolul: