Andrei Ștefăneț este absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice Facultatea Canto Estradă și Jazz. Laureat a mai multor concursuri naționale și internaționale are în palmares o mulțime de diplome. Deocamdată, nu a reușit să se afirme pe piața muzicală autohtonă cu propriul repertoriu, dar în viitorul apropiat promite melomanilor multe surprize muzicale.   

Prima evoluare în scenă și primul premiu a lui Andrei a fost la  vârsta de 12 ani. Succesul și locul III i l-a adus piesa cantautorului Anatol Dumitraș “Gânsacul”. Ulterior a urmat premiul mare la concursul “Steaua Bălțiului”, premiul mare la Festivalul  “Două Inimi Gemene”, premiul I la Crizantema de Argint din Chișinău, iar anul acesta a obținut premiul I la “Crizantema de Aur” din Târgoviște, România.  

 “La Târgoviște am cântat o romanță veche românească și o romanță romantică scrisă de compozitorul Constantin Rusnac “Trecut-au anii”. Am primit foarte multe complimente după concurs, pentru că am cântat romanța așa cum trebuie să fie cântată,  fiindcă la baza romanței nu stă doar  vocea, dar și modul de interpretare. Trebuie să cânți cu multă dăruire și din suflet”, declară interpretul.

Andrei Stefanet

Totodată, Andrei ne-a declarat că indiferent de premiul care l-a obținut pe la concursuri, toate evoluările l-au ajutat să acumuleze experiență. “Am să mai merg la concursuri, am să iau premiul sau nu, oricum voi participa”, susține Andrei.

Andrei Stefanet

Toată experiența scenică acumulată timp de 20 de ani, Andrei are de gând să o valorifice în viitorul apropiat atunci când va lansa o serie de melodii solo, dar și duete cântate împreună cu soția sa.  “Am vreo șapte piese scrise de mine pe care urmează să le imprim și să le aduc la urechea ascultătorului, dar și câteva melodii semnate de compozitorul Oleg Baraliuc”, ne-a mărturisit interpretul. Până atunci, Andrei îndeamnă melomanii să-și amintească de perioada estivală, ascultând piesa din repertoriul său “Ce frumoasă-i vara”, melodie compusă în colaborare cu Alexandru Vdovicenco.

Întrebat de ce a zăbovit atât de mult să se lanseze pe piața muzicală autohtonă, Andrei ne-a declarat că unul dintre motive care l-a împiedicat să facă acest pas au fost banii, dar și copii care au venit pe lume la scurt timp unul față de celălalt.

Andrei Stefanet

Pasiuni

Pe lângă muzică, pasiunea ascunsă a lui Andrei este sportul. Se declară un microbist convins, care nu ratează nici un meci de fotbal din fața televizorului, ori un meci jucat împreună cu colegii săi de scenă.

 Andrei Stefanet

“Am visat tot timpul să fiu fotbalist. Pot să privesc fotbal 25 din 24. Urmăresc toate tipurile de sport: baschet, volei, rugby, atletică ușoară. Urmăresc toate olimpiadele.  Eu cred că pentru un bărbat e important să privească orice tip de sport și nu-i înțeleg pe cei care nu pot să privească fotbal”. Întrebat cine sunt favoriții săi din sport, Andrei a răspuns: „Roger Federer, Rafael Nadal, Cristiano Ronaldo. Sunt fanul echipei Manchester United”.

Andrei Stefanet

Familie

Andrei Ștefăneț este căsătorit de cinci ani cu Tatiana, (solistă de operă).

Andrei Stefanet copii familie 

Împreună au doi copii Dumitru ( 5 ani) și Daniela ( 3 ani). Andrei își dorește ca ambii copii să urmeze o carieră muzicală și anunță public că în curând se va lansa pe piața muzicală alături de soția sa cu un repertoriu de duete.

Andrei Stefanet sotie

 Foto: Arhivă personală

 

Distribuie articolul: