În contextul epidemiei de rujeolă care a fost anunțată în România, mai mulți reprezentați ai societății civile de peste Prut s-au văzut nevoiți să reacționeze. Li s-a alăturat și cântăreața română Elena Baltagan alias Ellie White. Vedeta roagă părinții să-și vaccineze copiii.

14316989_10154932483681030_9182938194294567351_nArtista se declară îngrijorată de faptul că epidemia de rujeolă, din România, s-a extns în 23 de județe, cauzând peste 675 de îmbolnăviri și două decese ale unor copii.

Îngrijorarea sa este argumentată: Ellie White este mama a doi copii – un băiețel de 4 ani, pe nume Mihai și o fetiță pe nume Alexis Maria, care a venit pe lume prin operație de cezariană în luna mai a anului trecut.

„Sfatul meu, rugămintea mea, dacă vreți … Mergeți la un doctor în care aveți încredere, aveți o discuție constructivă cu el/ea, dacă în continuare nu sunteți convinși, citiți din surse pertinente toate informațiile și vă rog, VACCINAȚI-VĂ copiii!!! Rujeola – e cea mai frecventa dintre bolile copilariei. Este o infectie respiratorie, extrem de contagioasa, provocata de un virus.

Declanșarea bolii determină o erupție cutanată răspândită pe tot corpul și simptome asemănătoare gripei, inclusiv febră mare, tuse, secreții nazale și oculare. Chiar dacă Rujeola este cunoscută pentru erupțiile cutanate răspandite pe tot corpul, primele simptome ale bolii seamăne cu cele ale unei răceli: temperatură ridicată între 38-39 grade Celsius, ochi roșii și lăcrimoși, secreție nazală, tuse, moleșeală. Rujeola (pojarul) este este extrem de contagioasă. Când cineva cu rujeolă strănută sau tușește, acea persoană poate răspândi particule virale prin intermediul aerului, infectând și pe alții.

ellie-white-vaccin

Tratamentul pojarului se face sub supravegherea medicului. Dacă afecțiunea este lipsită de complicații, copilul poate fi tratat la domiciliu – dar, formele severe sau complicate de pojar să tratează la spital. Dacă copilul dumneavoastră a fost diagnosticat cu rujeolă, este important să îl monitorizați de aproape: urmăriți evoluția febrei sau a altor simptome, pentru a putea depista orice alte complicații.

În unele cazuri rujeola poate determina alte complicații cum ar fi diareea, bronșita, pneumonia, conjunctivita și encefalita. Rujeola poate face organismul mai sensibil la infecții ale urechii, otita medie și alte boli cauzate de bacterii, scăzând capacitatea de apărare a organismului.

14344188_10154941594136030_5998428164864312001_n

Atenție, fiind vorba de un virus, antibioticele nu au efect asupra virusului RUJEOLEI! Acestea pot fi prescrise doar de medicul pediatru – în cazul unor complicații. Rețineți: Niciodată nu administrați aspirina unui copil ce suferă de o infecție virală, deoarece aspirina a fost asociată în astfel de cazuri cu Sindromul Reye și poate cauza moartea copilului. Sfatul meu…? Mergeți la doctor și VACCINAȚI-VĂ copiii înainte de a fi prea târziu!!”, spune artista, într-un mesaj virtual.

Foto: elliewhite.ro, Facebook.com

Distribuie articolul: