Noile cercetări sugerează că, folosind Google pentru a diagnostica boli ar putea fi de fapt un mod foarte prost de a obţine un tratament medical adecvat. Un medic este cel care poate da un diagnostic mult mai precis decât utilizatorul web care caută răspunsuri pe internet. De exemplu, conform NBC News, oamenii pot interpreta simptomele diferit. Cineva ar putea înțelege problemele indigestie ca un semn  a unui atac de cord.

Doi oameni de știinta din Hong Kong de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie au folosit acest concept  pentru a dezvolta un studiu sistematic mai mult pentru modul în care oamenii percep şansele lor de boală. Ei au dat studenților informaţii cu privire la diverse boli, spunându-le atât ​​modul în care acestea sunt frecvente în rândul întregii populaţii (“rata de bază”), precum şi detaliile de profil de sănătate la o anumită persoană (de “risc de caz”). Rezultatele au arătat că oamenii tind să creadă că ei sunt bolnavi în timp ce alții deloc.

Acesta este motivul pentru care, de exemplu, oamenii sunt adesea fericiţi să se lecuiască de simptome de gripa sezoniera, care pretind a fi “de la vreme”, dar în timpul unui focar de gripă porcină mai mulţi oameni cred că sunt afectați decât sunt de fapt cu adevărat.

Studiul reamintește oamenilor că în cazul în care încercă să obţină ajutor medical de pe internet, să țină cont că acestea sunt limitate de prejudecăţile lor, precum şi de abordarea unui subiect neprofesional, haotic și fără a fi luate în calcul și alte aspecte.

Distribuie articolul: