În perioada 1-7 august, în peste 175 de ţări, inclusiv în Republica Moldova, este marcată Săptămâna Mondială a Alăptării. Evenimentul vine să încurajeze alăptarea pentru a îmbunătăți starea de sănătate a copiilor din întreaga lume.

În această perioadă, de către Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, în colaborare cu Asociaţia de Medicină Perinatală şi Asociaţia Naţională de Susţinere a Alăptării se organizează diverse evenimente, prin intermediul cărora statul dorește să-și manifeste atitudinea grijulie față de viitorul copiilor și față de mamele care alăptează.

Aceste intenții ale statului, exprimate prin elaborarea diferitor strategii, proiecte etc., cum ar fi și stabilirea obiectivului naţional, conform prevederilor Programului naţional în domeniul alimentaţiei şi nutriţiei pentru anii 2014-2020: „Creşterea, către anul 2020, a proporţiei alăptării exclusive în primele şase luni până la 70% şi duratei medii a alăptării până la cel puţin patru luni” sunt doar un paravan după care statul încearcă să se ascundă, mărind taxele și impunând un șir de noi condiții pentru a avea posibilitatea de a obține vreun ajutor din partea statului „binevoitorˮ.

În acest sens, evidențiem că în vederea eliminării unei modalități pentru soție, viitoarea mamă neangajată de a obține un ajutor financiar de la serviciul soțului, au mai avut loc anumite modificări și completări a diferitor acte legislative în domeniu, prin care au fost impuse anumite condiții obligatorii pentru aceasta.

Astfel, pentru soții este stabilit dreptul de a primi indemnizația pentru concediul de maternitate de la serviciul soțului doar dacă acestea nu au fost angajate în ultimele 9 luni consecutive premergătoare lunii acordării concediului de maternitate.

Prin urmare, în cazul când indemnizația pentru concediul de maternitate se stabilește în luna a 7-a de sarcină, concluzionăm că soția înainte de a concepe copilul urmează să se elibereze de la serviciu pentru a întruni cele 9 luni de neactivare, solicitate de legiuitor, pentru a avea posibilitatea de a dispune de indemnizația pentru concediul de maternitate de la serviciul soțului, neștiind cât timp va dura procedura de concepere, tratament, după caz și alte situații neprevăzute.

O altă acțiune a statului, în sensul diminuării posibilităților deja a angajatului de a se bucura de anumite indemnizații sociale, a fost mărirea stagiului de cotizare obligatoriu de la 3 luni până la 9 luni pentru a obține dreptul la prestații de asigurări sociale, prin Legea nr.332 din 23.12.2013, în vigoare 01.04.2014, care a modificat conținutul art. 6 al Legii din 22.07.2004.

Iată și rezultatele ,,eforturilorˮ depuse de către stat (prin intermediul Ministerului Sănătății, Ministerul Protecției Sociale) în vederea susținerii tinerilor mame, în special, în sensul realizării obiectivelor numeroaselor proiecte și strategii de creștere a nivelului condițiilor de trai, în mod deosebit pentru copii, care sunt un motiv de mândrie pentru funcționarii respectivi, care activează în cadrul ministerelor vizate.

Într-un final, ar fi rezonabilă o propunere pentru reprezentanții statului nostru: ,,Dacă doriți să demonstrați faptul că susțineți mamele în această Săptămână Mondială a Alăptării, întreprindeți acțiuni reale de facilitare și încurajare a acestor mame, precum și a tuturor cetățenilor – Anulați toate modificările legislative, prin care adunați bani la bugetul statului și permiteți-le cetățenilor să supraviețuiască, cel puțin…!ˮ

Tatiana Enachi, Avocat

Citiți articolul integral aici.

Distribuie articolul: