Ministrul Sănătății, Svetlana Cebotari a solicitat conducerii Institutului Oncologic să elimine consultațiile contra cost din cadrul secțiilor spitalicești. Se întâmplă după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe informații despre faptul că se percep taxe neoficiale pentru consultațiile la medici, în cadrul secțiilor spitalicești. Pentru a verifica informația, Svetlana Cebotari a efectuat  o vizită la Institutul Oncologic pentru a vedea în ce mod se realizează consultațiile și investigațiile în cadrul acestei instituții.

Oficialul a vizitat Secția spitalicească, unde a discutat cu pacienții despre  calitatea serviciilor medicale acordate, despre tratament, dar și despre problemele pe care le întâmpină în cadrul instituției.

Pacienții au declarat că este necesară reparația secțiilor, dotarea cu mobilier nou și echipamente medicale performante, scrie Agora.md.

Vezi și: Urologul de la Institutul Oncologic, reţinut pentru estorcare de bani, ar putea fi suspendat din funcție

Ministrul Sănătății a dat asigurări că se vor depune eforturile necesare ca această instituție să dispună de toate condițiile necesare, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune metode de tratament.

Mai multe detalii, dar și fotografii poți verea la SURSA citată.