“Dimensiunea de gen în mass-media” – asa se numesc o serie de traininguri specializate care vor avea loc în perioada 19-23 noiembrie 2012. Daca faci parte dintr-o echipa a ziarelor naţionale şi locale, agenţiilor de ştiri, site-urilor şi portalurilor informaţionale, site-urilor specializate în angajarea în câmpul muncii, reţelelelor de socializare şi blogurilor esti invitat sa participi.
Deasemenea sunt încurajate să participle instituţiile de presă din cele cinci raioane pilot ale Programului UN Women în Moldova „Abilitarea economică a femeilor”: Sângerei, Teleneşti, Nisporeni, Cantemir şi Ungheni.

În rezultatul trainingurilor, vor fi selectate zece ziare/agenţii de ştiri şi şapte medii de informare on-line, inclusiv site-uri şi portaluri informaţionale, reţele de socializare şi bloguri, care vor fi incluse întrun exerciţiu de autoevaluare a presei prin prisma dimensiunii de gen, beneficiind de asistenţă financiară în acest scop.

Data-limită de înscriere la traininguri este 12 noiembrie 2012, ora 18.00.

Detalii despre programul trainingurilor şi documentele solicitate puteţi găsi pe site-ul API:
http://api.md/news/40022/index.html

Trainingurile sunt gratuite si au loc in cadrul proiectului de autoevalure a presei prin prisma de gen, implementat de Asociaţia Presei Independente (API) la iniţiativa şi cu suportul financiar al programului UN Women în Moldova „Abilitarea economică a femeilor”.

Pentru informaţii suplimentare: tel.: (22) 22-09-96 (persoană de contact – Petru Macovei)

Proiectul de autoevaluare a presei prin prisma dimensiunii de gen este parte a Programului “Abilitarea economică a femeilor prin creşterea oportunităţilor de angajare în câmpul muncii în Republica Moldova”, implementat de Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women) în comun cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Ministerul Economiei, cu suportul financiar al Guvernului Suediei.

Distribuie articolul: