Ridurile de pe frunte apar de la mimică, mai ales la oamenii expresivi facial. Îți prezentăm câteva metode cu ajutorul căror vei înlătura aceste riduri sau cel puțin le vei reduce. Este foarte important să prevenim ridurile de pe frunte, în acest sens, apare necesitatea procedurilor profilactice, care trebuie să devină o normalitate în sistemul de îngrijire a feței. Fii atentă la mimica, nu exagera atunci când nu e nevoie, încearcă să nu ridici într-una sprâncenele, sporești astfel apariția ridurilor, chiar și la o vârstă destul fragedă.

Netezirea frunții se poate obține și cu ajutorul gimnasticii faciale, care constă în mișcarea circulară a sprâncenelor. Uleiurile aromatice sunt bine venite în procedura de masaj, acestea au efect pozitiv asupra pielii. Uleiurile îmbogățesc pielea cu vitamine, îmbunătățesc circulația sangvină și regenerează pielea.

O altă metodă este alternarea recelui și al caldului aplicat pe frunte. Prepară infuzie de romaniță, de jumătate din infuzie vei avea nevoie în stare fierbinte, iar de altă jumătate înghețată. Aplică consecutiv compresa caldă, apoi pe cea rece, repetă procedura de 2-3 ori pe zi, cu o durată de 5 minute, o vei face o dată sau de două ori pe săptămână, nu mai des.

Folosește măști naturale. Dă prin răzătoare un cartof crud și un castravete, amestecă cele două componente. Aplică masa obținută pe frunte pentru 15 – 20 minute, acoperă fruntea cu un șervețel. Această mască se poate aplica o dată pe săptămână. E benefică și aplicarea infuziei de mentă, cu frecvența de două ori pe săptămână.

Nu uitați să uita și cosmetică, dar aceasta trebuie să fie calitativă și corectă. Un cosmetolog ar putea să te ajute în alegerea cosmeticii, potrivite necesităților și individualităților tale.

Distribuie articolul: