În sezonul rece, factorii externi ca frigul excesiv și vântul puternic, afectează negativ structura firului de păr. Din cauza frigului părul devine aspru, uscat și deteriorat iar cu timpul acesta devine fragil și casant. Pentru un păr sănătos avem nevoie și de o alimentație sănătoasă. Pentru a favoriza creşterea părului, alimentaţia ar trebui să fie alcătuită din proteine care conţin sulf. Sulful se găseşte în toate celule corpului, conform mybebe.

Sursele alimentare principale de sulf sunt carnea, ouăle, produsele lactate şi fructele de mare, migdalele, fisticul şi avocado. Sulful luptă şi cu toxinele, şi cu radicalii liberi. De asemenea, la sinteza colagenului, atât de important pentru ţesutul pielii, este nevoie de sulf.

Desigur pentru protejarea podoabei capilare putem utiliza măști ce ar influența pozitiv asupra creșterii și aspectului părului. Vă vom oferi niște exemple de măști pentru un păr sănătos chiar și pe timp de iarnă.

1. Mască de păr cu banane și miere
Ingrediente:
1. o banana coapta bine
2. două linguri de iaurt
3. două lingurițe de ulei din germeni de grâu
4. 1/4 linguriță de lecitină
5. 1/8 linguriță de miere de albine
6. două lingurițe de lapte condensat
7. 2-4 picături de ulei esențial de ylang ylang

Mod de preparare și utilizare: Se amestecă ingredientele cu mixerul și se aplică pe părul spălat și șters în prealabil. Se lasă să acționeze timp de o oră, după care se clătește cu apă din abundentă. Această mască se aplica o dată pe săptămână.

2. Mască de păr cu ulei de ricin si gălbenuș
Ingrediente:
1. jumătate de ceașcă de ulei de ricin (sau o cantitate mai mare dacă ai părul lung și voluminos)
2. un gălbenuș
3. o capsulă de vitamina A uleioasă
Această mască pe bază de ulei de recin fortifică firele de par și ajută podoaba capilară să se regenereze mai ușor. După ce prepari masca, prin combinarea ingredientelor, trebuie să o lași să acționeze pe păr cel puțin o oră, pentru ca acizii grași să aibă timp să intre în structura firelor.

3. Mască de îngrijire a părului vopsit – păr normal sau uscat
Pentru parul normal sau uscat se recomandă o masca de hidratare intensă și regenerare, care reface structura proteică a părului.
Ingrediente:
1. două linguri de ulei de ricin
2. două linguri de ulei de măsline
3. zeamă de la o jumătate de lămâie
4. zece picături de vitamina A uleioasă
5. o fiolă de vitamina E
6. un gălbenuș de ou
7. două linguri de miere

Masca se ține jumătate de oră, apoi părul se spală cu șampon și se clătește ulterior.
Desigur pe timp de iarnă nu uita căciula în dulap, pentru că acest accesoriu poate salva starea părului tău de la acțiunea temperaturilor scăzute.

Distribuie articolul: