Gâtul și mâinile îmbătrânesc primele, dar la fel se întâmplă și cu decolteul, spun specialiștii esteticieni. Expusă adesea razelor soarelui, pielea gâtului și a decolteului trebuie îngrijită cu atenție, la fel ca și tenul.

Curăţă zona zilnic

Știai că, deși sunt deseori neglijate, gâtul și decolteul au nevoie de aceeași îngrijire ca și tenul? Aceasta înseamnă că poți folosi aceeași cremă cu care îți îngrijești fața, la fel de des (adică zilnic) și în aceeași cantitate. În plus, au nevoie de demachiere și tonifiere zilnică, mai ales în sezonul cald, când sunt mereu expuse. Măştile cumpărate sau preparate în casă trebuie şi ele aplicate pe pielea gâtului şi decolteului. Cele mai benefice sunt pe bază de vitamina A (stimulează sinteza colagenului), vitamina E (întârzie îmbătrânirea pielii), vitmina C (conferă strălucire).

Foloseşte creme cu factor de protecţie

Fie vară, fie un pic mai răcoare, nu ieşi din casă fără să foloseşti în zona gâtului şi a decolteului cremă cu protecţie solară, la fel cum aplici pe faţă!

gat

Gimnastica zilnică menține pielea fermă

Dimineața și seara, se face puțină gimnastică – așesată pe scaun, ridică bărbia și  rotește ușor capul spre stânga. Fă 10 rotiri.  Ia o pauză scurtă apoi fă la fel și în celălalt sens.

Masajul stimulează circulația sângelui

Pentru a împiedica îmbătrânirea prematură, zona gâtului și a decolteului are nevoie de masaj cam de 2-3 ori pe săptămână. Folosește ulei de argan sau de avocado, produse recunoscute pentru proprietățile lor antirid. Masează cu mișcări delicate, ca de netezire, dinspre decolteu spre gât, apoi dinspre sâni spre umeri. De asemenea poți face masaj în această zonă cu jeturi de apă, alternând jeturile de apă rece cu cele de apă caldă.

Sursa/Foto: click.ro, eva.ro, ele.ro, linie.co.nz

Distribuie articolul: