Inesa Benea și-a dorit să ajungă traducătoare, iar acum practică meseria de model. De trei ani prezintă colecțiile de modă a designerilor germani. Este studentă în Germania și vorbește fluent șapte limbi străine Modelul moldovean povestește că s-a născut la nordul Moldovei, a copilărit la sudul ei, iar acum locuiește și e studentă în orașul german, Krefeld. „Am ajuns în Germania pentru că părinții erau deja de câțiva ani aici. Ce ne-a adus în Germania? Dorința de a avea un viitor mai bun, mai multe perspective”, își începe relatarea modelul.

Primii pași ca model
„Primii pași ca model i-am făcut la 17 ani. Am vrut să o fac mai înainte, însă nu aveam încredere în mine …”. Își amintește că a fost abordată pe o pagină de socializare de un fotograf, care locuiește în același oraș cu ea. „Mi-a scris printr-un mesaj dacă doresc să fac o sesiune foto. Am spus „Da” fără să mă gândesc mult. Așa a început totul, cu o simplă sesiune foto”, relatează modelul.

Ulterior, a apărut pe coperta unei reviste germane, a prezentat colecții pentru câțiva designeri, iar despre aceste momente mărturisește cu entuziasm că au fost „O experiență plăcută. Aș spune că este o meserie de vis. Sesiuni foto, prezentări de modă, filme despre modă. Cunoști oameni noi. În același timp, îmi place să fiu machiată, să mi se aranjeze părul, să pozez. Este ceva deosebit.”

 

Studentă la limbi străine
Pe lângă modeling, în timpul liber, Inesa studiază la colegiu. „Sunt în clasa a 13-a și studiez „limbi străine și comerțul internațional. Sunt în ultimul an și am examene”. Totuși, pe lângă colegiu, Inesa reușește să muncească două-trei ore pe zi într-o cafenea, căci îi place să-și câștige proprii ei bani.

Ritualurile de întreținere a frumuseții
Tânăra mărturisește că are noroc, nu ține dietă în schimb consumă fructe și legume „am moștenit genele mamei și ale bunicii. Totuși, mă strădui să merg la sala de sport cât mai des. Încerc să mă alimentez sănătos “. Asta, deși mai cade uneori pradă dulciurilor și produselor fast-food.

 

Despre oamenii dragi
Inesa se bucură de tot sprijinul familiei sale: „mama se bucură de fiecare dată când am sesiuni foto, prezentări de modă și nu are răbdare să-i arăt poze noi. Ceilalți membri ai familiei se bucură la fel de realizările mele”. În același timp, completează ea „persoanele care mă cunosc, știu că nimic nu m-a schimbat de când locuiesc în Germania, am rămas la fel de simplă și, mai mult ca niciodată, nu am să uit de unde provin.”

Planuri de viitor
Tânăra studentă spune că e o persoană sociabilă și îi place să muncească pentru a-și realiza visele. „Anul viitor vreau să plec pentru câteva luni peste hotare, pe Insula Fuerteventura din arhipelagul Insulelor Canare, sau în Statele Unite ale Americii și desigur să dedic mai mult timp modelingului, odată ce absolvesc colegiul”, mărturisește Inesa.

Foto: Arhiva personală