Te-ai gândit vreodata cât de importantă este lenjeria intimă pentru tine, dacă te face să fii mai sigură pe tine, sau preferi să eviți astfel de teme, plictisită de căutarea soluției perfecte? Luând în considerare că aproximativ 8 din 10 femei își aleg incorect lenjeria de corp, ne-am gândit să venim cu câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să te întorci de la următoarea sesiune de shopping foarte mulțumită. Regula principală a lenjeriei intime este să evidențieze punctele forte și să ascundă micile defecte, ajutându-te să te simti mai sigură, atrăgătoare și sexy. Nu trebuie să eviți nici aspectele legate de sănătate și confort atunci când vrei să găsești sutienul sau chiloțelul potrivit. Folosind o lenjerie intimă potrivită poți să pari mai suplă, iar decolteul să arate mai generos.

Așadar, dacă e să ne referim la sutien, primul lucru de care trebuie să ne amintim atunci când îl alegem este că această piesă de lenjerie a fost creată ca să ofere suport sânilor și să le dea forma potrivită. Un sutien prea „draconic” poate sa deformeze sânii și să provoace diverse probleme de sănătate: de la dureri de cap până la dureri de spate. Așa că mergeți pe forme cât mai apropiate de cele fiziologice, evitând cupele prea plate sau, dimpotrivă, pe cele din stofă exagerat de subțire.

Cât despre mărimi, dacă ai sânii nu prea mari, atunci optează pentru sutienul tip „balconaș”, cu jumăte de cupa, care va crea iluzia unui decolteu mai plin. În același scop poți alege și sutiene decorate cu broderii sau volane din dantelă.

Sutienul de tip „push up” e recomandat atât femeilor cu pieptul nu prea generos, cât și celor cu sâni lipsiți de formă (de ex., după alăptarea copilului), fiindcă anume acest gen de sutiene au cupa realizată din bureți care îți oferă forma necesară.

Dacă ai bustul mare, mergi pe varianta sutienelor cu cupa largă și bretele puțin mai late decât cele tradiționale, ca să-ți suporte greutatea bustului. Maximă atenție asupra bustierelor — ridicate pe lateral, acestea nu permit sânilor să iasă din cupă.
Iar dacă faci sport, cauta în magazine sutiene speciale pentru un mod activ de viață, cu bustiera ridicată și cu suport elastic sub sâni. Și desigur, aceșeași bretele late, care să susțină bustul și să ofere confortul necesar. Asta, indiferent de mărimea sânilor.
Pentru a face economie, se recomandă ca atunci când cumpărăm un sutien, să alegem și modele cu bretele detașabile, pentru a le putea înlocui cu altele transparente sau în formă de x, în caz de necesitate.

La capitolul slipi, indiferent pentru ce vei opta, alege slipii realizați din materiale naturale, deoarece țesăturile sintetice pot provoca iritatii. Poți face excepție doar în cazuri particulare, de ex. când vrei să-i faci iubitului o surpriză.

Acum vrem să-ți prezentăm câteva inovații în materie, care te vor ajuta să-ți pui în valoare posteriorul.
Dacă ai puțină burtică și abdomenul a mai căpătat și o forma inestetică, alegerea perfectă o reprezintă chiloțeii cu talie înaltă, care sculptează formele. Recomandat aproape universal tinerelor mămici, pentru că oferă și suport pentru mușchii abdominali slăbiți după sarcină.

Pentru cine are un posterior lipsit de formă, mic sau plat, soluția perfecta ar fi invenția psihologului american Karim Hart – „Biniki”. Acesta reprezintă nu atât un slip propriu-zis, cât mai curând un accesoriu: o curea în jurul taliei și două bretele de jur împrejurul feselor, cu ajutorul cărora poți regla lungimea dorită, astfel obținând un posterior ridicat, sexy și provocator.
În cazul în care trebuie să îmbraci o fustă cu talie înaltă sau o o rochie mulată, care „citește” formele corpului, opteaza pentru „C-string”, o categorie de bikini fără bretele, cu un suport din balenă. Femeile care l-au încercat spun că e extrem de comod și a făcut furori printre admiratorii de sex masculin.

Atât „Biniki”, cât și „C-string” cel mai probabil îi vei găsi în sex-shop-uri, dar îi poți comanda și pe internet.

Sper ca aceste mici indicii te vor ajuta sa procuri lengeria intima corecta foarte simplu, cu tact si clasa ca sa te incurajeze sa fii mai sigura pe tine!

Distribuie articolul: