Atunci când îți cumperi o pereche de încălțăminte trebuie să ții cont nu doar de felul cum arată, ci și de calitatea și comoditatea acesteia. Se întâmplă ca după ce achiziționezi o pereche de încălțăminte să ai o mulțime de bătăi de cap.

Există mai multe soluții potrivite pentru perechea ta de încălțări care te strâng, sunt uzate sau îți provoacă un miros neplăcut.

1. Poți curăți încălțămintea albă cu pastă de dinți.

1

2. Oferă originalitate și comoditate sandalelor tale, cu ajutorul unei stofe cu imprimeu, la fel cum în imaginea de mai jos.

2

3. Dacă încălțăminte îți este mică sau te roade, încalță-o cu o pereche de ciorapi din lână. Îndreaptă fluxul de aer fierbite din uscător către încălțăminte, iar peste câteva minute deconectează uscătorul. Așa încălțările tale vor căpăta mărimea corespunzătoare.

3

4. De asemenea, poți lărgi mărimea încălțămintei cu ajutorul sacilor pentru apă. Umple pungile cu apă și pune-le în interiorul încălțărilor. Pune perechea în congelator. Dimesiunea pungilor se va lărgi și încălțămintea la fel.

4

5. Ca să nu ai bătături la picioare, înainte să încalți pentru prima dată o pereche de pantofi, stropește cu deodorant pe picioare.

5

6. Săculețele din ceai pot distruge mirosul neplăcut din încălțăminte.

6

7. Ca să scapi de scârțâitul încălțămintei, precum și de mirosul neplăcut presară în încălțăminte pudră pentru copii.

7

8. Pentru ca să nu te luneci pe ghețuș, lipește de talpă un adeziv medical.

8

9. Ca să-ți faci încălțămintea impermeabilă, unge-o bine cu ceară naturală de albini și usucă-o cu uscătorul de păr.

9