Pe adresa noastră de e-mail a mai venit un mesaj, de această dată de la o viitoare mămică, Natali care îi este frică să mai nască odată după prima experiența.

Istoria ei este una îngrijorătoare. Atitudinea medicilor rea și indiferentă. Iată ce ne-a povestit Natalia.

„Urmează să aduc pe lume al doilea copilaș anul acesta și sunt speriată și mie frica de ce naștere și atitudine o sa am parte de data aceasta.”

31.08.2012 spitalul nr.1, ora 21.00, seara. Ambulanța plină cu saci cu cartofi și ardei dulci.

„S-au rupt apele, soțul a sunat 903, a venit ambulanta cred în vreo 30-40 minute. Am rămas șocată când am dat să urc în ambulanța plină cu saci cu cartofi și ardei dulci,nu aveam pe unde calcă și nici practic unde mă așeza. Soțul fiind nevoit să vină din urma cu mașina. Ajunsă la maternitate asistentele de la internare care completau fisele îmi tot repetau pe ton ridicat ca soțului nu i se permite sa meargă sus în sala de naștere cu mine și respectiv după consultația medicului care îmi spunea ca nu nasc azi am trimis soțul acasă neștiind ce noapte de coșmar și singurătate mă așteaptă.”

Medicul cu atitudine rea.

„De la 21.00 seara și până dimineața la 7.00 am fost vizitată o data de către medic și odată de moașă.Vizita medicului pe la vreo ora 3 noaptea ma lăsat masca când a început a striga la mine ca de ce stau așezată ca ce ,,ți-e în cur de copilul ista’’, eu fiind prima naștere respectiv neștiind cum ar trebui să procedez. Nu mi-a explicat nimic, ce ar trebui să fac cum ar fi mai bine, știu doar ca o imploram să-mi pună o injecție sa pot să îmi trag aerul măcar 5 minute, la care ea râdea și făcea haz.”

Vezi și: Medicii i-au inspirat frică, iar acum se teme să nască a doua oară. Află istoria Cristinei la #Cumamnăscut

Ai 100 de kilograme și nu te pot căra.

„Ora 7.00 dimineața nu puteam ține ochii deschiși și vedeam doar întuneric după o noapte petrecuta în contracții groaznice neavând cine să-mi dea măcar o gura de apă sau să mă ajute să cobor de pe acel pat. Simt cum bebelușul se începe a împinge, speriata strigam sa vina cineva….liniște în sala de naștere și pe coridoare. După vreo 10-15 minute au apărut medicul și moașa. Imploram să fiu mai repede mutată pe fotoliu de naștere la care medicul. iar face haz, cică scoală singură ca ai 100 de kilograme și nu te pot căra.”

”Am născut. Nu mi-am văzut copilul, nu mi l-au arătat, nu mi-a fost pus pe piept,mi-au pus o injecție, m-am trezit deja soțul era lingă mine.”

Dacă vrei să ne împărtășești istoria ta despre Cum ai născut în Republica Moldova, dacă vrei ca povestea ta să fie auzită scrie-ne la EA@interakt.md, iar noi o vom publica, cu numele sau sau sub anonimat, așa cum vei prefera.

 

Distribuie articolul: