Liliana Vițu va fi noul purtător de cuvânt al prim-ministrului proaspăt ales al Republicii Moldova, Iurie Leancă. Leancă este în plin proces de formare a echipei de consilieri, pe multe domenii vor fi păstrați consilierii fostului premier, Vlad Filat, dar vor apărea și nume noi, a declarat acesta în cadrul emisiunii Politica difuzată la TV7. „Liliana Vițu a fost de acord ca în două – trei săptămâni să preia rolul de purtător de cuvânt”, a mai subliniat Leancă în cadrul emisiunii. Prim-ministrul a mai adăugat că vrea să păstreze careva dintre consilieri, dar și să aducă nume noi, care vor fi adevărați piloni pe domeniile numite, acelea în care Iurie Leancă nu este foarte bine în temă.

Contactată de PentruEa, jurnalista ne-a declarat că va face declarații referitoare la viitoarea funcție atunci când statutul deja îi va permite, adică după data de 24 iunie (a.c.), actualmente fiind încă implicată în activitățile Centrului Pentru Jurnalism Independent, instituție la care activează. Atunci Vițu își va comenta alegerea și alte detalii referitoare la anunțul premierului Leancă.

Liliana Vițu a deținut anterior funcția de şefă a Departamentului Știri la „Moldova 1″. La începutul anului 2012, jurnalista a renunțat benevol la acest post, ocupându-se mai mult de viața personală. Într-un interviu acordat revistei PentruEa, Liliana a declarat: „…funcțiile publice sunt un soi de maturizare, pentru că odată cu maturizarea profesională, te maturizezi și personal”.

Sursa: UNIMEDIA

Citeste și: Interviu Liliana Vițu (partea I)
Interviu Liliana Vițu (partea a II-a) 

Distribuie articolul: