Circa 1500 de tineri francezi, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani își pierd viața anual sau sunt răniți pe străzițe din Franța. Această statistică îngrijorătoare i-a determinat pe câțiva studenți francezi să lanseze o campanie socială de sensibilizare a șoferilor care se urcă la volan în stare de ebrietate alcoolică, informează publicația franceză Le Figaro.

Înainte să mori, ce-ai vrea să faci? Asta s-au întrebat tinerii studenți de la Universitatea Paris VIII, unde a fost instalat un panou imens, pe care tinerii își pot exprima doleanțe dintre cele mai îndrăznețe. Chiar dacă multor tineri li s-a părut ceva înfiorător, ei s-au apropiat și au dat frâu liber imaginației.

Tinerilor nu le este frică să-și dezvăluie dorințele. Pe panou au apărut dorințe precum ”vreau să fiu fericit”, ”vreau să fac înconjurul lumii”, ”vreau să fiu bogat”, ”vreau să merg pe Lună” etc.

Chiar dacă organizatorii s-au temut de reacții negative din partea studenților, ei au obținut doar impresii pozitive.

Conform publicației franceze, unul din 3 șoferi francezi recunoaște că s-a urcat cel puțin o dată la volan în stare de ebrietate. Asta, în ciuda activității a numeroase campanii sociale de sensibilizare a publicului.

Dacă ești la Paris, treci pe la Universitatea Paris VIII și completează un rând de pe panou. Panoul va fi instalat până la data de 15 aprilie.

Sursă foto: beforeidie.cc, structurae.net

Distribuie articolul: