Charlie Chaplin, unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul XX, a rostit un discurs excepțional în ziua în care a împlinit vârsta de 70 de ani. La al șaptelea deceniu de viață, comediantul britanic a lăsat un mesaj despre care știu mai puțini oameni. Te invităm să-l descoperi și să te regăsești în acest îndemn la dragoste de sine, autenticitate și încredere!

”În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniștea și suferința mea nu sunt nimic altceva decât semnale că trăiesc într-un mod discordant cu ființa mea. Astăzi, știu că asta se numește AUTENTICITATE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greșeală să forțez o situație sau o persoană cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că ea nu este pregătită, chiar dacă această persoană sunt eu însumi. Astăzi, știu că aceasta se numește RESPECT.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi doresc o viață diferită și am început să înțeleg că tot ce mă înconjoară și tot ce mi se întâmplă contribuie la dezvoltarea mea. Astăzi, știu că aceasta se numește MATURITATE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că în toate împrejurările mă aflu la locul potrivit și în momentul potrivit. Deci pot fi liniștit. Astăzi, știu că asta se numește ÎNCREDERE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi fur din timpul propriu și am renunțat să-mi mai fac planuri grandioase de viitor. Astăzi, fac ceea ce îmi aduce bucurie și fericire, lucruri pe care îmi place să le fac și care îmi bucură inima. Le fac așa cum vreau, în ritmul meu. Astăzi, știu că asta se numește SIMPLITATE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de lucrurile care nu-mi sunt benefice: produse alimentare, oameni, situații – tot ce mă trage în jos și departe de mine. La început, rațiunea mea numea asta egoism. Astăzi, știu că aceasta se numește DRAGOSTE DE SINE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate și de atunci am greșit mai puțin. Astăzi, am descoperit că e vorba de MODESTIE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai trăiesc cu trecutul și să-mi fac griji de viitor. Astăzi, trăiesc doar prezentul – locul unde se petrece viața. Astăzi trăiesc clipa, zi de zi. Și aceasta se numește ÎMPLINIRE.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că mintea și rațiunea mă pot deranja și chiar să-mi facă rău. Dar dacă le conectez la inima mea, ele devin aliați preșioși. Acum, înțeleg că este vorba despre ÎNȚELEPCIUNEA INIMII.

Nu mai avem nevoie de argumente, frică, confruntări sau alte probleme – au alții sau cu noi înșine. Până și stelele se ciocnesc pentru ca să creeze noi lumi. Astăzi, știu cum să ACCEPT VIAȚA și să o trăiesc cu ADEVĂRAT.

Foto: www.deviantart.com, law-of-fashion.com, wallisty.com

Distribuie articolul: