De curând, în societatea britanică au apărut controverse vis-a- vis de adoptarea unei noi legi cu privire la crearea embrionilor cu genele a 3 persoane diferite. Reprezentanții Parlmentului sunt pro, pe când biserica nu susține această decizie.

Camera Comunelor din Parlamentul Britanic a votat pentru legea care prevede fertilizarea în vitro cu ADN-ul a trei persoane diferite, cu scopul de a preveni anumite defecte genetice, cum ar fi insuficiența hepatică, leziuni ale creierului, oribirea sau atrofie musculară, scrie Blogher.com.

Această terapie include extragerea a doar 0.1% din ADN-ul ovulului femeiei, care a donat anonim. Partea pozitivă a acestei proceduri este că măresc șansa persoanelor cu boli genetice de a naște copii sănătoși. Cu toate acestea, totul se aseamănă cu o inginerie genetică a copiilor. Și dacă parinții își doresc ca descendenții lor să aibă o altă culoarea apchilor, sau a parului, sau o anumită formă a corpului?

De fapt, oamenii de știință afirmă că ADN-ul mitocondrial acționează diferit și nu influențează personalitatea bebelușului sau aspectul său fizic, și acest tip de informație ADN este purtat doar de mamă. Biserica catolică și anglicană se opun și protestează împotriva acestei proceduri genetice, deoarece embrionul inițial este distrus pe parcursul acestui proces, mai mult pentru a perfecta această procedură, ea va fi experimentată pe mulți embrioni, ceea ce presupune distrugerea rasei umane.

Astfel de terapii au fost permise și pe teritoriul Statelor Unite ale Americii pe parcursul anilor ’90 până în 2002. Drept consecință, în lume există 30-50 de persoane care mici cantități de ADN a trei persoane diferite.

in-vitro-fertilization

Distribuie articolul: