Viitorul soț a cerut-o în căsătorie după zece zile de relație, apoi au jucat nunta în Las Vegas. Așa începe povestea Violetei Cebotaru Courter, stabilită de noua ani în SUA, licențiată în drept și mamă a doi copii.
Mariaj după zece zile de relație 
După o căsnicie eșuată, Violeta a plecat la Moscova să-și caute un loc de muncă ca să-și poată întreține fetița, Juliana (5 ani). La scurt timp l-a cunoscut pe Chris, american de origine, care după zece zile de relație a cerut-o în căsătorie. În timp ce cuplul de îndrăgostiți își perfecta actele ca să plece în San Diego. Părinții mirelui se ocupau de organizarea nunții, care a avut loc în Las Vegas. Viitorii socrii au aprobat alegerea fiului de la bună început. “Se poartă cu mine ca și cum aș fi fiica lor. Mereu mă ajută și mă susțin”, povestește moldoveanca.

 
Mamă și studentă

Primii ani a fost o perioadă mai dificilă din viața ei. “Nu aveam acte, serviciu, mașină și îmi lipsea foarte mult mama. O sunam cel puțin o dată pe săptămână”, își amintește Violeta, care susține că fiica ei, Juliana a fost cea care i-a dat speranțe și putere. După ce a născut-o pe Gabi, Violeta a hotărât să studieze la facultatea de Drept, la colegiul “Cuyamaca” din San Diego.La început îi era frică că studenții vor râde de accentul ei. Însă, spre surprinderea ei “a fost cu totul altfel, deși eram unica din clasă care nu era de naționalitate americană, toți m-au primit și m-au susținut și nu am observat diferența. Nu a fost ușor cu doi copii să înveți, dar am reușit. Noaptea învățam, iar ziua mă ocupam de copii. Seara când soțul venea de la serviciu meargeam la ore”. Ba mai mult ea a absolvit colegiul cu brio, devenind studentă cu diplomă de onoare.

 

De la atitudini sceptice până la “angajatul lunii”
Imediat după absolvirea colegiului, Violeta s-a angajat la o judecătorie de instanță superioară din San Diego. Apoi a lucrat la o firmă mică de avocați. “A fost greu să găsesc de lucru. În primul rând, din cauza limbii, iar șefii credeau ca nu mă voi descurca”, povestește moldoveanca, precizând că în luna mai abul acesta, compania în care activează a nominalizat-o cu premiul «Employee of the month». “M-am simtit foarte bine deoarece am demonstrat americanilor că o moldoveancă poate să munceasca la același nivel și să fie apreciată”, povestește ea cu mândrie.

Moldoveni versus americani 
“Nu aș face deosebire între bărbații moldoveni și cei americani, deoarece sunt sigură că bărbați buni sunt și în Moldova, însă eu am găsit jumătatea mea aici”. La doi ani de la nunta a venit pe lume și rodul dragostei lor, pe nume Gabi. “Acest lucru nu l-a făcut nici pentru o clipă pe Chris să facă diferență între Juliana și Gabi”, motiv pentru care Violeta îl descrie drept un tată exemplar.

 

După nouă ani de “american dream”
Acum, când toate lucrurile oficial îi merg bine, Violeta se declară o femeie cu visele împlinite. “Ne-am cumparat casă și îmi trăiesc așa zisul “american dream”. Aici trebuie să muncești și să fii onest cu tine și cei din jurul tău ca să devii o persoană stimată și de încredere. Totuși, deocamdată nu cred că voi reveni acasă la Chișinău”, conchide Violeta.

Foto: Arhiva Personală

Distribuie articolul: