După ninsorile din aprilie, un platan imens a fost doborât la pământ, cu tot cu rădăcini. A stat multă vreme în fața Bibliotecii Naționale, suficient încât designerul de produs și agenții economici cu afaceri în vecinătate să se gândească la un proiect inedit. Vor să transforme copacul în mobilier urban. La bază, trunchiul are un diametru de 1 m. Numai buturuga cântărește peste 2 tone.

Concept prezentare

Cine, dacă nu Mihai Stamati- celebru pentru băncile din Parcul UTM și banca gigantică din fața Teatrului Național de Operă și Balet, știe cel mai bine cum poate avea loc transformarea fără a schimba prea mult aspectul copacului? Schițele sunt gata, copacul a fost tăiat pe segmente, iar acum designerul și sculptorii se apucă de munca „artistică”.

video.00_13_53_09.Still007 (1)

Ajutat de studenții săi, Mihai Stamati va ciopli în lemn până va obține câteva bănci, un suport pentru cărți și un suport pentru biciclete. Autorul proiectului speră la susținerea financiară a chișinăuienilor. Agenții economici din zonă și-au adus deja contribuția. În curând, va fi lansată o campanie de strângere a fondurilor pentru realizarea lucrării.

Mai multe detalii, vedeți în interviul cu designerul de produs: Prin hopuri…cu Mihai Stamati – designerul care va instala în centrul Chișinăului câteva bănci create dintr-un copac. Vezi proiectul