Pe 26 aprilie, la Teatrul Național “Mihai Eminescu”, orele 19:00 va avea loc un concert unic pentru chișinăueni, unde muzica argentiniană va fi interpretată de trupa finlandeză Tango Mono. Acest spectacol face parte din turneul ‘În Ritmul Pasiunii’ care va avea loc în trei orașe ale țării, acestea fiind Cahul, Soroca și Chișinău. Creațiile lui Astor Piazzolla vor răsuna într-o interpretare neobișnuită și inovatoare, care nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Piazzolla a revoluționat muzica de tango, creând ceea ce s-a numit „Tango Nuevo”, replică a tradiționalului tango Argentinian: „O muzică nu pentru dans, ci pentru suflet”.

Tango Mono este un ansamblu de tineri muzicieni pasionați de muzică, în special, cea a lui Astor Piazzolla. Activi și diverși, fiecare având o carieră impunătoare, plină de turnee, concerte, concursuri și festivaluri internaționale. Dragostea față de meserie i-a încurajat să formeze acest grup în timp ce studiază la Academia Sibelius a Universității de Arte din Helsinki, Finlanda. Tango Mono își propune să arate publicului şi o latură necunoscută a lui Astor Piazzolla, să îl prezinte aşa cum nu a mai fost văzut şi auzit niciodată în Moldova.


Irina Rusu este violonistă autohtonă remarcabilă care activează ca solistă și în paralel își face o carieră de muzică de cameră și orchestră.
Ella Koura are diplomă de Masterat în domeniul muzicii și acordeon, pe lângă care este și un profesor întrebat.
Maritta Manner, pianistă virtuoză care este pasionată de diferite genuri de muzică, printre care sunt muzical și teatru.
Eero Marttila este un contrabasist talentat care colaborează cu majoritatea orchestrelor din Finlanda.
Kenneth Ojutkangas este un muzician excepțional, capabil de a improviza orice gen de muzică pe lângă acest fapt, mai este și multi-instrumentalist.

Scopul ansamblului fiind promovarea muzicii calitative și prietenia internațională nu doar în Finlanda, ci și în afara țării. Astfel, și-au propus să mai organizeze și două concerte caritabile în or. Cahul pe 23 aprilie la Teatrul “B.P. Hașdeu” orele 18:30 și or. Soroca pe 24 aprilie la Cetatea Soroca la 18:30 – concert în aer liber. 

Urmăriți aventurile tinerilor muzicieni pe pagina lor oficiala de Facebook Tango Mono.

Biletele pentru concertul din Chișinău pot fi procurate la casa teatrului sau iTicket.md.

 

Pe lânga muzică, vă mai așteaptă și o surpriză din partea partenerilor evenimentului, Mileștii Mici!

Distribuie articolul: