Primăvara înseamnă căldură, etalarea formelor și garderobe pline cu ținute feminine. Pentru că multe dintre voi preferă fustele în favoarea rochiilor sau combinezoanelor la fel de actuale, vedeți, mai jos, o serie de articole, designul cărora va fi extrem de solicitat în acest sezon.

Denimul – Regele sezonului de primăvară-vară. Deși sunt în vogă și blugii, fustele din denim vor reprezenta un accent aparte pentru fashioniste.  Stella McCartney recomandă fustele din denim, sub formă de trapez. Paul & Joe recomandă fustele din denim, prinse cu nasturi, exact ca pe timpuri. Alberta Ferretti promovează fustele care imită structura denimului. Cea mai actuală varietate, însă, rămâne a fi total denim, adică o ținută completă, formată din articole cu elemente de denim. Puteți accesoriza fusta cu o centură din piele maro sau cu o pălărie.

Alberta Ferretti, Paul & Joe

Alberta Ferretti, Paul & Joe

Fusta din piele întoarsă – o adevărată concurentă a fustelor din denim. Arată foarte bine pe corp și îi repetă formele frumoase. Inspirați de moda anilor ’70, designerii recomandă fustele din piele întoarsă de culoare maro, abordate și de Gucci, dar și de brandul Trussardi în colecțiile lor de primăvară-vară.

Gucci, Trussardi, Paul & Joe

Fusta-trapez. Este invenția maestrului Christian Dior, inspirată din moda anilor  ’60-’70. În sezonul de primăvară vară 2015, este actuală din nou. Se potrivește pentru orice tip de siluetă și este abordată în colecțiie Acne, Blumarine, Christian Dior, DKNY, Fausto Puglisi, Fendi, Iceberg, Karen Walker, Louis Vuitton, MSGM, Paul & Joe sau Tommy Hilfiger.

foto: DKNY, Fendi, Tommy Hilfiger

foto: DKNY, Fendi, Tommy Hilfiger

Fusta „parte peste parte” – o altă tendință a sezonului. Este feminină și prelungește, vizual, lungimea picioarelor. Ermanno Scervino și Jil Sander recomandă varietăți întregi de astfel de modele minimaliste și senzuale în același timp. Se potrivește cu maleta, cu tricourile polo, cizmele lungi cu tocuri masive și sandalele cu platforme de lemn.

page

Jil Sander, Versace, Jil Sander

Asimetriile. Conferă o alură fresh. Asimetra se poate regăsi nu doar în croială, ci și în imprimeuri. Este fusta care conferă libertate, senzualitate și naturalețe. Colecțiile prezentate de Alexis Mabille, Altuzarra, Anthony Vaccarello, Aquilano Rimondi, Costume National, Iceberg, Rebecca Minkoff, Marni dovedesc acest lucru.

Altuzarra, Anthony Vacarello, Rebecca Minkoff

Altuzarra, Anthony Vacarello, Rebecca Minkoff

Fustele transparente. Reprezintă o tendință inspirată încă din anul trecut. Brandurile Blumarine, Michael Kors și Valentino recomandă fustele transparente, cu imprimeuri florale, futuriste, feminine.

Balenciaga, Fendi, Michael Kors

Balenciaga, Fendi, Michael Kors