Zeci de studenţi în primul an din Basarabia au ajuns în Campusul Universităţii Dunărea de Jos (UDJ), din Galaţi, şi au adus cu ei bagaje pline cu mâncare şi jucării de pluş. După şapte ore de călătorie, studenţii, emoţionaţi şi obosiţi, au fost întâmpinaţi de colegii lor mai mari.

basarabeni-8

În campusul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi au ajuns, joi seara, primii studenţi basarabeni, din primul an. După o călătorie de şapte ore, bobocii au coborât din maşină obosiţi şi emoţionaţi, mai ales că pentru mulţi dintre ei aceasta a fost prima călătorie în străinătate, departe de familie, motiv pentru care au adus din Republica Moldova numeroase lucruri personale.

„Am bagaje pline cu mâncare, de plăcinte şi zacuscă, dar şi conserve, hrişcă, tot ce este necesar. Am emoţii puţin dar sper să mă descurc, sunt departe de casă şi până o să mă împrietenesc cu alţii este cam greu. O să mi fie dor de casă, de fratele meu, e ceva cu totul nou pentru noi”, a povestit Cristina Verdeş, studentă.

basarabeni-2

La rândul ei, o studentă în primul an la Facultatea de Chimie Alimentară plecată pentru prima dată departe de părinţi a adus la Galaţi un iepuraş. Ea le-a povestit colegilor din cameră că animalul de companie l-a primit cadou din partea prietenilor chiar înainte de plecare.

Sursa: mediafax.ro