„Această ședință foto se dedică mai ales fetițelor care simt că nu pot ajunge la nivelul așteptărilor, al imaginilor false și ireale pe care le văd în fiecare zi în reviste, la TV, în filme sau pe panourile de publicitate”, a declarat una din modele, plus-size. McGrady a mărturisit că această ședință a însemnat mult mai mult decât niște poze frumoase pentru o revistă, prin urmare reprezintă o oportunitate de a le vorbi femeilor deschis și a devenit un moment foarte personal, intim, încurajator, profund. 

 

Așadar, ediția costumelor de baie 2018, în această lună, este dedicată mișcării #MeToo și arată într-o ședință foto nud cele mai diferite linii ale corpului. În revistă apar cinci mame, 5 sportive celebre în toată lumea, 4 autoare, 2 modele plus-size și o femeie de culoare care a devenit astfel a treia femeie de culoare ce a apărut pe coperta revistei de la lansare în 1964. Și mai tare impresionează faptul că nu s-a folosit deloc Photoshop. Este o premieră pentru  Sports Illustrated și o provocare pentru media, scrie independent.co.uk.

 

Modelul plus-size Hunter McGrady a vorbit în rubrica revistei „În cuvintele ei” despre ce a însemnat această ședință foto. „O societate oarbă, cu creierul spălat, a încercat să mă convingă că nu aș fi fost luată niciodată în serios dacă aș fi fost o femeie înaltă, blondă, cu un chip frumos. Mi s-a mai spus că nu aș putea deveni vreodată model, fiindcă nu eram suficient de slabă, am vergeturi, celulită pe picioare, colăcei când mă așezam și o piele mai puțin perfectă. Interesant este acest manifest în condițiile în care săptămâna trecută o vedeam pe topmodelul Giselle pe coperta revistei Vogue Italia fără machiaj, fotografiată la ea acasă, neatinsă de stiliști sau Photoshop. Se pare că a venit vremea să ne dezbrăcăm de complexe, astăzi fiind apreciată naturalețea, cel puțin de profesioniștii din domeniu.

Vezi și:  Un topmodel a ajuns pe coperta revistei Vogue fără machiaj. A mai renunțat la stilist și lumină artificială