Petru prima dată, Uniunea Scriitorilor din Moldova, a primit posibilitatea de a înainta o candidatură pentru Premiul Nobel în literatură. Consiliul Uniunii Scriitorilor a decis să-l înainteze la această prestigioasă distincție pe scriitorul Paul Goma.

Academia Suedeză – instituție responsabilă de decernarea Premiului Nobel, a transmis o scrisoare către Uniunea Scriitorilor din Moldova, cu solicitarea de-a înainta o candidatură pentru ediția 2013 a Premiului Nobel în literatură. Uniunea Scriitorilor din Moldova, a decis să  propună candidatura lui Paul Goma. Dosarul scriitorului, urmează să fie expediat în Suedia, până pe data de 31 ianuarie.

Paul Goma este un scriitor și militant anticomunist român, stabilit la Paris, născut pe 2 octombrie 1935 în satul Mana, comuna Vatici, județul Orhei. Paul Goma este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori postbelici.

La 20 noiembrie 1977 lui Goma, soției și copilul, le-a fost retrasă cetățenia română și au fost expulzați în Franța. Ajunși la Paris, au cerut azil politic, de unde Paul Goma și-a continuat lupta împotriva regimului comunist. În prezent, scriitorul locuiește la Paris.

Distribuie articolul: