Festivalul -concurs internaţional de muzică uşoară „Două inimi gemene”, în memoriam Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, anul acesta se află la cea de-a X-ea ediţie şi se va desfăşura între 13 şi 15 noiembrie la Chişinău. Potrivit directorului Festivalului, Cristofor Aldea-Teodorovici, de această dată, în premieră vor răsuna unele cântece compuse de către părinţii săi, care nu au mai fost cântate până acum.

Ediţia de anul acesta a Festivalului va întruni artişti din 15 ţări ale lumii ca România, Letonia, Ucraina, Republica Moldova, etc. Inclusiv vor evolua în premieră la acest concurs, cântăreţi din Coreea, China, Serbia şi Irlanda.

La 13 şi 14 noiembrie, vor avea loc concursurile pentru copii şi maturi. Cele două spectacole vor fi găzduite de Teatrul Naţional “Mihai Eminescu”. Gala laureaţilor va avea loc pe 15 noiembrie, la Palatul Naţional “Nicolae Sulac”. La gală, vor evolua deţinătorii Trofeului şi ai Premiului I de la ediţiile precedente ale festivalului.

Artiştii Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au trecut în nefiinţă acum 20 de ani, în urma unui accident rutier care a avut loc la Coșereni, în apropiere de București, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, accident și astăzi învăluit în mister. Prin hotărâre de guvern, anul 2012 a fost declarat în Republica Moldova Anul Ion şi Doina Aldea-Teodorovici.

Distribuie articolul: