Ești pregătit/ă pentru o premieră? Uite că pe data de 16 septembrie vei avea parte de ea. În premieră la Teatru Fără Nume, va avea loc spectacolul „Macbeth”, după William Shakespeare şi Eugen Ionesco. Tragedie, 14+

Când? 

Data: 16 septembrie, ora 19.00 şi 17 septembrie, ora 18.00

Durata spectacolului: 160 de minute, cu o pauză.

O viziune modernă a clasicului “Macbeth”, cu elemente de echilibristică și muzică live, în regia lui Mihai Ţărnă, inspirată din operele lui William Shakespeare şi Eugen Ionesco. O tragedie clasică, care aduce în prim plan pasiunea frenetică, care provoacă răsturnări politice şi sfidarea valorilor morale.

Prezicerea celor trei vrăjitoare că lui Macbeth îi e sortit să devină rege, îl face pe Macbeth şi soția sa, Lady Macbeth, să primească vestea ca o realitate prea mult dorită. 

Rămânând peste noapte în castelul lui Macbeth, Duncan, regele Scoției, în vâltoarea festinului, este asasinat. Macbeth devine regele Scoţiei, astfel, prezicerea celor trei vrăjitoare se înfăptuiește.

Tot mai adânc îl soarbe mlaștina orgoliului pe Macbeth, iar  Lady Macbeth nu mai reuşeşte să-şi îmbărbăteze soţul, remușcările încep să o mistuie, iar pierderea somnului e răsplata lor pentru trădare și omor. 

Următoarea întâlnire a lui Macbeth cu cele trei vrăjitoare îi prezic că doar un om nenăscut de femeie poate să-l omoare, și doar dacă pădurea Birnam se v-a mișca din loc, ar fi posibil sfârșitul lui. Să fie oare adevărat..?

Biletele le puteţi procura la casa teatrului, str. Sfatul Ţării 18 sau pe iTicket.md

 

Distribuie articolul: