În memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, va fi amenajat un scuar în Parcul „Valea Trandafirilor” din capitală. Lucrările sunt în desfășurare, susțin autoritățile municipale, informează Agora

La distanță de 35 de ani de la catastrofa de la Cernobîl, în memoria victimelor acelor evenimente, în capitală este amenajat un scuar.

Până acum a fost construită fundația pentru monumentul din scuar și sunt în toi lucrările de amenajare, potrivit primarului general Ion Ceban.

Mai exact, terenul a fost nivelat, a fost decapat asfaltul și bordurile vechi care vor fi înlocuite cu altele noi.

Municipalitatea informează că vor fi amenajate aleile, instalat sistemul de iluminat public și camere de supraveghere video. La final vor fi instalate coșuri pentru gunoi, scaune și amenajate spațiile verzi.

AGORA amintește că încă în 2020, într-o conferință de presă, victimele avariei spuneau că își doresc instalarea unui monument. „La el vor veni copii și soțiile participanților. Dar de ani de zile ni se spune că bani nu sunt”, a spus președintele Uniunii Cernobîl, Tudor Căpățină.

Avaria de la stația atomo-electrică de la Cernobîl s-a produs în aprilie 1986. În urma a două explozii, cantități impunătoare de substanțe radioactive au nimerit în aer. La lichidarea consecințelor au participat zeci de mii de oameni. Radiația a avut un efect nociv asupra majorității persoanelor implicate.

Distribuie articolul: