Un gest uimitor, o declarație de dragoste fenomenală, un adevărat monument al iubirii – o pădure-chitară. Aceasta a fost plantată de către un agriculor în memoria soției sale, care era înnebunită după muzică și chitări. Iată cât a trebuit să muncească fermierul pentru a crea o asemenea frumusețe de pădure:

Un fermier argentinian, Pedro Martin Ureta a creat un „monument” uimitor, în amintirea soției sale, prin sădirea a 7.000 de copaci în formă de chitară.
Dragostea enormă față de soția sa Graciela Yraizoz, l-au făcut pe Pedro Martin Ureta să planteze un adevărat memorial, deja intrat în Cartea Reodurilor.

Soția acestuia a iubit foarte mult chitara și i-a cerut să proiecteze instrumentul pe terenurile agricole în Laboulaye, Argentina. Proiectul era în desfășurare, când în 1977, Geaciela a decedat subit, în timpul celei de-a cincea sarcine.

Deci, după moartea ei, domnul Ureta și cei patru copii au plantat individual fiecare pom, care acum fac parte din această operă de artă. Pădurea-chitară se întinde pe două treimi dintr-o milă și este atât de mare încât trebuie să fie văzută din cer, pentru a-ți da seama că este o chitară. 

El a început proiectul în 1979, la doi ani după decesul Gracielei. Ea a fost cea care i-a sugerat în primul rând ideea, după care plănuiau ca acesta să devină o atracție vizuală (turistică) pentru cei ce vor zbura deasupra fermei lor.

Familia a sădit chiparoși pentru a crea gaura de sunet în formă de stea și conturul instrumentului, și tot chiparoși au plantat pentru a crea șirurile de caractere. A fost multă muncă, având în vedere că unii copaci au fost re-plantați pentru că puieții au fost mâncați de iepuri și cobai sălbatici.

Maria Julia, fiica Gracielei a declarat pentru Washington Post: „A fost cel mai mic lucru pe care l-am putut face pentru a o avea pe mama mea în viață.”

Ureta, acum în vârstă de 70 de ani, a creat acest memorial, dar din păcate nu l-a văzut niciodată în totalitate, pentru că lui îi este frică de înălțime și nu a zburat cu nici un fel de transport aerian.

Sursa/foto: dailymail.co.uk

Distribuie articolul: