Noutăți pentru piața media din Republica Moldova. Distribuitorul de conținut multimedia TV Box, în parteneriat cu StarNet a lansat un portal de televiziune online OTT (Over the Top) – www.magictvbox.org. Platforma oferă posibilitatea de a viziona canale TV locale și internaționale prin Internet, fără a mai fi necesară procurarea unui abonament lunar.

„Este vorba de 33 de canale regionale, locale, posibile a fi vizionate atât în Republica Moldova cât și peste hotarele țării”, a declarat managerul IPTV StarNet, Diana Moraru.

Noutatea deplină a acestui proiect media este faptul că toate canalele propuse spre vizionare vor putea fi văzute nu doar de la calculator, tablete sau telefoane mobile, dar și de la televizor.

„Avantajul acestei noi platforme este faptul că nu mai depinde de abonamentele lunare. Doar procurând acest echipament la o sumă de 750 de lei, clientul are posbilitatea în orice local, în orice timp să aibă acces la aceste canale printr-o simplă conexiune la Internet”, a mai adăugat Diana Moraru.

„Echipamentul este unul multifuncțional care oferă posibilitatea recepționării posturilor în calitate de până la full HD. Clienții mai primesc un echipament prin care pot accesa Internetul, rețelele sociale, avem un centru de distracție (jocuri, karaoke, bancuri, prognoze meteo, curs valutar). Toate acestea sunt posibile printr-o simplă conexiune la Internet, fără taxă de abonament, fără relații contractuale și anumite obligații. Este un serviciu independent de rețea”, a subliniat gestionarul de proiect pentru compania StarNet, Alexei Munteanu.

magic TV Box

Acest echipament poate fi o alternativă la procesul de digitalizare a televiziunii, susțin reprezentanții StarNet.

„Acest dispozitiv este vândut deja în cinci milioane de exemplare în întreaga lume și reprezintă o alternativă foarte bună pentru Moldova. Mai multe țări europene au renunțat deja la ideea multiplex-urilor și au spus haideți să mergem pe fibră optică. Moldova nu este o țară separată. Suntem bine cablați. Aproape 90% din țară este acoperită cu Internet”, a mai adăugat Alexei Munteanu.

 Magic TV Box

Televiziunea prin Internet poate fi accesată la adresa www.magictvbox.org. În scurt timp, aceasta va fi disponibilă și prin intermediul unei aplicații mobile. Echipamentele TV pot fi procurate în centrele comerciale ale companiei.

StarNet este o companie de top în domeniul Tehnologiilor Informaționale din Republica Moldova. Rețeaua de fibră optică trasată până în prezent cuprinde 15 orașe din țară, însumând aproape 100 000 de clienți la serviciile de Internet, Televiziune și Telefonie.

P

Distribuie articolul: