„L-am întrebat (n.r. pe preot) dacă crede că ar fi fost posibil să fi înghiţit apă, şi a spus că exclude total această posibilitate. După momentul acelei întreite scufundări, copilul a reacţionat în mod firesc, a plâns, a ţipat, nu a avut momente de linişte, spasme, ca să necesite o intervenţie suplimentară. De altfel, de la momentul scufundării până la terminarea slujbei mai sunt încă 15 - 20 de minute, iar în toată această perioadă preotul a spus că pruncul s-a comportat ca toţii copiii - a plâns, a avut suzeta, s-a jucat, a adormit, s-a trezit din nou. L-a şi împărtăşit şi abia apoi a remarcat că era inert, tatăl şi preotul au făcut primele manevre de resuscitare. Înţeleg că s-ar fi găsit în gura copilului lapte. Aşteptăm rezultatele necropsiei“, a declarat Marian Timofte, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Părinţii copilului ar fi ales să îl boteze la Curături deşi locuiesc în Lunca Cetăţuii, fiind prieteni de familie cu preotul din Curături. Soţia clopotarului din sat, Maria Anegroaiei, a spus că, atunci când a ajuns acasă, soţul său i-a povestit tot ce s-a întâmplat, fiind vizibil afectat de cele întâmplate.

Citește și:  Un bebeluș de numai doua luni din Iași a decedat în timpul botezului

Copilul a plâns pe parcursul botezului şi după momentul respectiv, s-a finalizat întreaga slujbă, iar când preotul era în altar şi se schimba, abia atunci a auzit agitaţia din biserică şi a ieşit să vadă ce s-a întâmplat. Văzând că băiatul nu mai respiră, preotul le-a spus superiorilor săi că a demarat manevre de resuscitare alături de tată. A avut loc necropsia bebelușului, dar medicii legiști nu au putut explica motivul decesului în scurt timp de la botez. Conform unor surse Mediafax, există posibilitatea ca bebelușul să fi suferit un stop cardiorespirator, după ce s-a înecat cu lapte.

Sursa: click.ro

Distribuie articolul: