Unele femei bătrâne din Coreea de Sud fac prostituție, în timp ce alți bătrâni pur și simplu își pun capăt zilelor. Un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică arată că aproape jumătate din bătrânii națiunii trăiesc în sărăcie cumplită.  A crescut rata suicidului printre oamenii care au depășit vârsta de 65 de ani. Un film documentar recent, realizat de Canalul News Asia, spune povestea doamnei Park (Madam Park nu este numele ei real). Ea este una dintre bunicuțele prostituate din Coreea de Sud.

În plină zi, femeia „agață” bărbații și își oferă serviciile sexuale.

„Ai venit să te joci? Să întâlnești pe cineva? Taxa pentru cameră este 10 dolari, iar pentru femeie – 30 de dolari”, i-a spus bătrâna de 78 de ani jurnalistului sub acoperire.

Au apus vremurile când femeile în vârstă, așa cum este Madam Park, pot sta acasă ca să se bucure de perioada cât sunt la pensie. Cel puțin în Coreea de Sud, bătrânele se fac prostituate pentru a supraviețui cumva. Madam Park petrece pe stradă 6 ore, zilnic, în așteptarea clienților, ca să își poată cumpăra în fiecare lună medicamente pentru artrită, în valoare de 250 de dolari.

„Într-o zi, dacă am noroc, se întâmplă să întâlnesc 3-4 bărbați și să primesc 100 de dolari”, a povestit femeia, situația căreia s-a înrăutățit după ce soțul a pierdut casa la jocurile de noroc. Bărbatul a părăsit-o, iar ea a crescut de una singură 4 copii, la început lucrând ca ajutor de bucătar. Nu a putut însă să îi dea la școală și copiii au abandonat-o neavînd bani să o întrețină.

167a

Povestea acestei femei este doar una din nenumăratele istorii de viață în mizerie a bătrânilor din Coreea de Sud. Prostituatele în vârstă sunt numite „Bacchus ladies”. Madam Park susține că ea este a doua cea mai bătrână prostituată, cea mai în vârstă având 82 de ani.  Ea mai susține că niciuna nu e mai tânără de 50 de ani și toate au nepoți. Potrivit profesorului Lee Ho-Sun de la Universitea Korea Soongsil Cyber din Seoul, care a petrecut câțiva ani studiind fenomenul, în perioada 2013-2014, numai într-un cartier, lucrau în jur de 400 de prostituate.

Sursa: says.com