Chiar dacă se atestă o diminuare continuă în ultima perioadă a numărului de infectări prin COVID 19 în Chișinău, autoritățile susțin că incidența îmbolnăvirilor este încă înaltă, cu persistența cazurilor grave și foarte grave. Astfel, în capitală se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „cod roșu”. Rămân afectate aceleași grupe de vârstă: 30 – 39 ani și 60 ani și peste, scrie Agora.md

Potrivit Tatianei Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate, la data de 31.01.2021, în Chișinău sunt 67.287 de cazuri confirmate COVID-19, inclusiv tratate – 49.511 pacienți și decese – 1.118. Totodată, în spitalele municipale sunt internați 726 de pacienți dintre care, 45 sunt în stare foarte gravă, iar 242 –  stare gravă.

Specialiștii analizează aspecte ce țin de ieșirea graduală a spitalelor strategice din circuitul COVID.

„Vom fi foarte atenți cu aceste decizii și le vom coordona cu autoritățile centrale de profil. Suntem în discuții permanente reprezentanții din domeniu și sperăm că lucrurile vor reveni treptat la normalitate”, a menționat Ion Ceban.

APL Chișinău susține că cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării rămâne purtarea obligatorie a măștii de protecție, păstrarea distanței fizice, spălarea regulată pe mâini și evitarea locurilor publice aglomerate.

Distribuie articolul: