Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită în Chișinău până pe 15 aprilie. 

Astfel, potrivit hotărârii, purtatul măștii rămâne obligatoriu atât în spațiile închise, cât și în cele deschise.

„Conducătorii instituțiilor private și publice vor organiza regim de lucru special, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar, activitatea cărora necesită prezența obligatorie la serviciu”, se menționează în decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Menționăm că, pe 13 martie, Consiliul Suprem de Securitate a propus instituirea stării de urgență pentru două săptămâni. Guvernului i s-a recomandat ca, timp de trei zile, să vină cu un plan de restricții și măsuri compensatorii pentru categoriile afectate. „Am avut și poziții politice mai maleabile din partea celor care se tem că acțiunile hotărâte pot fi nepopulare. Poziția Președinției e că statul nu poate să stea cu capul în nisip”, a declarat Maia Sandu după ședința CSS.

Ulterior, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari, a criticat decizia CSS de a recomanda instalarea unui lockdown. Deputatul, la fel, a insistat pe învestirea unui nou guvern, însă în frunte cu Andrei Năstase.

Și socialiștii se opun instalării unui lockdown pentru două săptămâni. Mai mult, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, care a participat la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de sâmbătă, susține că propunerea de a declara stare de urgență ar aparține președintei Maia Sandu și „nicidecum majorității membrilor CSS”.

Distribuie articolul: