Doar câteva instituții din republica Moldova au declarat oficial că vor renunța la serbarea de 1 septembrie. marea lor majoritate însă, vor încuraja elevii să vină cu flori și cu poezia învățată pentru a asista la marea sărbătoare a începutului de an școlar. Primul sunet reprezintă un eveniment important pentru toți elevii. Pentru domnițele deja adolescente este ziua în care trebuie să arate cel mai bine. Stilul pe care îl adopți trebuie să lase o impresie plăcută. Domnițe și domnișoare, atenție mare!

Ceva lejer? Sau poate mai sofisticat? Agitația care începe cu câteva zile înainte de a păși iar pragul școlii ne face să ne întrebăm: În ce să mă îmbrac? Sfatul nostru este să alegi ținute care să îți sporească încrederea în sine, să-ți scoată în evidență personalitatea și să-ți contureze caracterul. Fără sexy, fără decolteu adânc și fără tăieturi generoase!

Pe ultima sută de metri, am decis să vă inspirăm în alegerea ținutei:

 

 

 

Fusta creion

Fusta creion trebuie să fie în garderoba oricărei fete, deoarece te poate scoate repede din situație când nu știi cu ce să te îmbraci. Asortată cu o cămașă sau bluziță elegantă, fusta creion creează o ținută demnă de admirat.

***NY Daily News Out***Victoria Beckham arriving at JFK airport in NYC. Pictured: Victoria Beckham Ref: SPL777744  080614   Picture by: Ron Asadorian / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:	310-821-2666 New York:	212-619-2666 London:	870-934-2666 photodesk@splashnews.com

 

Fusta midi

Luna septembrie este deja răcoroasă, în special dimineața – putem opta pentru fustele midi. Se combină frumos cu orice tip de haine, începând de la cel mai simplu tricou, până la cămăși sau bluze sofisticate.

fusta mindi

Fusta din piele

Fusta din piele te face ramarcată imediat, de aceea ea poate fi combinată cu o bluziță, dar și cu ceva mai lejer. Iar dacă nu ești de acord cu pielea naturală, poți să o înlociuești perfect cu o piele imitată.

fusta piele

Uniforma clasică Black&White

Pentru persoanele mai nostalgice recomandăm ținutele constituite din două elemente: alb și negru. Acest stil vestimentar este ușor de stilizat și este ceva ce nu se demodează niciodată.

alb negru 1

Vezi și: Nu știi ce ținută să alegi pentru 1 septembrie? Ruxanda Covalschi îți vine în ajutor cu 5 idei creative

Pantaloni clasici

Pantalonii clasici îți pot evidenția picioarele, dacă știi cum să-i asortezi corect. E o piesă vestimentară care nu are înlocuitor. De aceea, dacă nu ești adepta fustelor, atunci îți sugerăm că o soluție bună petru a arăta perfect la 1 semtembrie sunt pantalonii clasici. Pot fi asortați cu bluză frumoasă.

pantaloni clasici

Pantaloni strâmți

Îi poți îmbrăca, doar că nu uita de regula principală: bluza sau cămașa aleasă trebuie să acopere coapsele, pentru o imagine estetică demnă de o școlăriță.

alb negru

Vezi și: 1 septembrie! Ce ținută să alegi din garderobă dacă ești studentă (Foto)

Autor: Mariana Mereacre, stagiară