Fie că pășești către altar pentru prima dată, sau a două sau chiar, îndrăznesc să spun, a treia, fie că ești parte dintre invitați sau familie, sunt sigură că o întrebare nu-ți dă pacea: Cu ce mă îmbrac? Astăzi vom vorbi despre cazul când ești mireasă, promitem să revenim și la celelalte “funcții” pe care le poți avea la o nuntă. Mitul că mireasa poartă doar alb este de mult ignorat, mirese noncomformiste existând din totdeauna. Adevărul e că și albul nițel nu mai e alb și a căpătat diverse nuanțe pentru ca rochia miresei să se asorteze mai bine cu costumul mirelui, pentru mai puține pete pe pânza perfect albă și pentru mai multă comoditate.

Dacă ai o nuntă tradițională și dorești să te îmbraci în alb, ai grijă să alegi nuanța corectă de alb – cea care se potrivește coloritului tău natural:

1. O nuanța de alb cald se potrivește tuturor tenurilor
2. Albul-fildeș și albul-ecru vor da strălucire brunetelor și șatenelor cu ochi negri, căprui, albaștri sau verzi
3. Albul-crem și albul-șampanie luminează tenul roșcatelor și blondelor-roșcate
4. O nuanță de roz-bej foarte deschis va arată senzațional pe miresele mature, cu părul ușor grizonat sau pe cele blond-platinate

Nunțile sunt din ce în ce mai neconvenționale, iar multe mirese aleg să se îmbrace în alte culori decât tradiționalul alb – fie că e vorba de întreaga rochie, fie că este voba doar de o culoare accent, folosită pentru accesorii sau panglici. Dacă albul ți se pare demodat, nu-ți fie teamă să porți o culoare puternică sau o nuanța rece, atâta timp cât face parte din paleta coloristică care ți se potrivește și nu este o culoare de sezon. Iar a încerca rochii de mireasă în culori trăsnite e parte din distracția dinainte de nuntă!

Dacă alegi o coafură sofisticată sau intenționezi să te tunzi, fă-ți o programare la coafor cu o lună sau două înainte de nuntă, pentru o “repetiție”. În felul acesta, poți vedea în avans dacă coafura respectivă ți se potrivește și cât timp durează aranjarea părului. Același lucru este valabil și pentru machiaj. În cazul în care apelezi la o cosmeticiană sau o machieuză profesionistă, exersează machiajul și fă câteva fotografii (din unghiuri și cu lumini diferite) pentru că să îți dai seamă de rezultat.

 

Indiferent de tipul nunții tale, ai grijă ca machiajul să fie în nuanțe care te avantajează și să fie durabil. Zilele dinaintea nunții nu sunt momentul cel mai potrivit pentru a experimenta noi machiaje și coafuri!

Sursa 

 

Distribuie articolul: