Dragostea durează trei ani – spune o teorie care a devenit şi mai faimoasă după ce a dat numele unei savuroase cărţi. Realitatea demonstrează că mult mai devreme de împlinirea celor trei ani, tentaţiile apar pentru unul sau altul dintre partenerii unui cuplu. Rutina, facturile restante şi toate problemele domestice, inclusiv apariţia copilului – toate erodează căsătoria până la punctul la care unul dintre parteneri îşi pierde interesul sau se simte mult prea depăşit de probleme.
În schimb, atenţia îi este captată de către un coleg de birou, un medic, un terapeut sau un instructor de la sală – care brusc pare foarte interesa(n)t şi face ca viaţa să i se pară mai palpitantă sau mai puţin complicată.
Chiar dacă nu în toate cazurile cădem pradă tentaţiei, problemele încep să apară.

Semne că relaţia ta e în pericol:

1.Te gândeşti des la cel pentru care ai, mai nou, ochi?
2.Îţi compari soţul sau soţia cu el/ea?
3.Îl aduci des în conversaţia cu terţe persoane, chiar fără să-ţi dai seama că o faci?

Dacă ai răspuns la una dintre aceste întrebări cu “da”, relaţia ta este în pericol, spun specialiştii. Una dintre modalităţile de a dezamorsa o posibilă criză în cuplu, spun psihologii, este, paradoxal, tocmai să vorbeşti cu partenerul tău despre situaţie.Dacă ai răspuns la una dintre aceste întrebări cu “da”, relația ta este în pericol, spun specialiștii. Una dintre modalitățile de a dezamorsa o posibilă criză în cuplu, spun psihologii, este, paradoxal, tocmai să vorbești cu partenerul tău despre situație. Psihologii spun că vorbind despre tentațiile care apar, discutând împreună cu partenerul tău, într-o manieră delicată, fără a-i răni sentimentele, puteți găsi căile de a face relația voastră mai interesantă, înainte să muști din fructul oprit.

Altfel, ceea ce începe ca o simplă atracție, pe fondul unei plictiseli sau unor greutăți în cuplu, poate eroda serios mariajul. Negarea atracției sau consumarea “tentației” au pe termen lung, efecte mult mai grave decât o discuție cu partenerul pe marginea acestui subiect, spun psihologii.

 Sursa: unica.ro 

Distribuie articolul: