Cunoscute ca fiind cele mai îmblânzite animale de companie – pisicile întotdeauna au avut parte de o atenție deosebită. Îți sunt dragi când le vezi atât de jucăușe, atât de gingașe și atât de frumoase. Dar pentru a avea una mai „deosebită”  în casă vei fi nevoit să scoți și o sumă „bunicică” de bani din buzunarul tău. Vezi care sunt cele mai apreciate pisici din lume.

Pisica Devon Rex și-a făcut simțită prezența abia în 1960 în Anglia. Aceasta are o înfățișare destul de neobișnuită, rafinată, textura blănii este moale și ondulată. Este ușor de identificat datorită urechilor mari. Devon Rex sunt niște pisici foarte inteligente, având contururi extrem de fine. Ele se bucură de o mare popularitate, deoarece sunt văzute ca niște pisici hipoalergice. Prețul unei astfel de pisici variază între 400 și 1200 USD.

pisica

Peterbald (cunoscută și sub numele de Peterburg Sphynx) este o rasă de pisici apărută în 1994. Această rasă include pisici cu părul foarte scurt sau aproape lipsite de blană. Este apreciată datorită supleții sale, a urechilor imense și a capului mare. Pisica din rasa Peterbald este afectuoasă și sociabilă, ideală pentru stăpanii care au copii. Prețul unei astfel de pisici variază între 300 și 1300 USD.

pisica

Pisica Himalayana creată prin încrucișarea pisicilor Persane și Simaeze, este apreciată datorită blănii sale lungi și mătăsoase. Aceasta a apărut în SUA la mijlocul secolului al XX-lea. Calmă, sociabilă, cu trasături delicate, această pisică este un camarad minunat pentru copii. Prețul variază între 500 și 1300 USD.

pisica

Scottish Fold este o rasă de pisici neobișnuită, descoperită pentru prima dată în anul 1961 în Scotia. Această pisică este blândă, cuminte, liniștită. Pisicilor Scottish Fold le place să se ridice în două lăbuțe. Prețul acestor pisici variază între 200 și 1500USD.

pisica

Canadian Sphnyx este o rasă de pisici recunoscută pentru lipsa părului. Aceasta a apărut în anul 1966. Principalele carateristici ale acestei rase sunt: suplețea, energia, apetitul mare, inteligența și devotamentul față de stăpânii săi. Îi place să urmărească unele lucruri ore în șir. Prețul unei astfel de pisici este de 400-1500 USD.

pisici

Pisicile britanice cu blana scurtă (British Shorthair) au apărut în anul 1984. Cele mai prețiose sunt cele care au culoarea albastră, ciocolătie sau gri. Aceste pisici câștigă afecțiunea oamenilor datorită caracterului calm, echilibrat, independent, tipic britanic. Puteți cumpăra această pisică la prețul de 500-1500 USD.

pisici

Pisicile Main Coon se remarcă prin dimensiunea lor mare. Acestea au apărut pentru prima data în SUA (statul Maine). Se deosebesc de alte pisici datorită dimeniunii lor, care pot atinge 1,2 m și a greutății de 15 kg. În ciuda aspectului fizic distinctiv, acestea sunt foarte afectuoase și sociabile și sunt numite “giganzii blânzi”. Le place să înoate și să miaune foarte tare. Prețul acestora variză între 600 și 1500 USD.

pisica

Pisicile din rasa Laperm, recunoscute pentru blana ondulată, au apărut în 1996. Datorită curiozității și a energiei pe care o au, acestea sunt perfecte pentru persoanele alergice și cele care au copii. Prețul variază între 200 și 2000 USD.

pisici

Pisica Albastră de Rusia se bucură de o mare popularitate în întreaga lume. Aceasta a devenit cunoscută în anii ‘80 ai secolului al XX-lea. Blana acestei pisici este scurtă, iar aspectul distinctiv îl reprezintă culoarea albastră. Principalele caracteristici ale acestei pisici sunt: independența și încăpățânarea. Se zice că această pisică aduce noroc. Prețul variză între 400 și 2000 USD.

pisica

Pisica elf a apărut recent, în anul 2006. Urechile răsucite o deosebește de celelalte rase de pisici. Acestea sunt extrem de devotate și foarte blânde de altfel ca și toate pisicile sphynx. Prețul unei astfel de pisici începe de la 2000 USD.

pisica

 Ashera după cum povestesc proprietarii acestei pisici, chiar daca are un aspect amenințător – labe puternice și o față de prădător, în realitate este un animal de companie ideal, comportamentul este a unei pisici obișnuite. Este ușor de îngrijit, nu este (foarte) agresivă, îi place să doarmă, să mănânce bine. Plus la toate acestea Ashera este singura rasă de pisică care poate fi plimbată pe strada în lesa, asemeni unui câine. Prețul acesteia este de la 22 000 $ pina la 27 000 $.

pisica

Savannah Pe lângă faptul că Savannah este costisitor de întreținut, ea este și cea mai mare pisică hibrid din lume. Este rezultatul încrucișării dintre un serval sălbatic și o pisică obișnuită, un pisoi de această rasă este mare, are picioarele lungi, gât lung, urechi mari. Alături de aceasta pisică este imposibil să faci mișcări bruște, ea îndată v-a sări spre tine. Nu este vorba de agresiune – doar automatism și reflexe. Prețul începe de la 4 000 $ și ajunge până la 10 000 $. 

pisica

Bengala Această rasă a apărut prin anii ’60 prin încrucișarea pisicilor domestice cu pisicile leopard. Aceasă rasă a cucerit inimele starurilor de la Hollywood și a celor mai bogați oameni din lume. Pentru a deține acest animal e nevoie să scoți din buzunar suma de 145 000$, dar dacă dorești să-l cumperi de la principalul “producător” de pisoi Bengalezi, Zeus, a crescătorii Almaden din California trebuie să mai adaugi încă 200 000$.

pisica

 Sursa: zooland.mdgeographic-romania.com

Distribuie articolul: