Psihologii susțin că animalele de companie sunt absolut necesare pentru o dezvoltare armonioasă a copilului tău. Acest fapt este deja demonstrat. Iar dacă decizi să-ți „achiziționezi” unul din rasele de mai jos, pregătește-te să scoți o sumă „frumușică” din buzunar pentru a-l lua acasa.

Bichon Frisé este un câine mic, originar din Franța. Această rasî de câini a fost comercializată de marinarii spanioli și a devenit căinele favorit al curților. În secolul al XX-lea acesta a reușit să obțină din nou statutul de câine de rasă. Pentru a cumpara acest câine, care are o istorie ce datează de câteva mii de ani, va trebui să scoateți din buzunar între 500 și 1500 USD.

Prima descriere a rasei Bearded Collie datează de acum câteva sute de ani. Acest câine este unul dintre cei mai reprezentativi câini ai categoriei pastorale. Principalele calități ale acestei rase sunt: blandețea, caracterul prietenos și pofta de viață. Preșul unui astfel de câine începe de la 800 USD.

Haioșii câini chow-chow, de asemenea, au apărut acum câteva sute de ani. Aceștia pot fi câini excelenți de pază sau pur și simplu un prieten al omului. Este interesant faptul că, acesta a evoluat direct din lup. Chow-chow este un adevarat câine de vânătoare, pazește animalele și casa omului. Această rasă este una dintre cele mai greu de dresat, tocmai de aia aceștia au nevoie de atenție permanentă din partea stăpânilor lor, cu atât mai mult cu cât, prețul acestora variazș între 600 și 1700 USD.

Komondorul este o rasă de câine ciobănesc apăruta cu mulți ani în urmă. Acesta este cunoscut drept un câine sociabil, blând și inteligent. Este nevoie să debuteze în excerciții de drenaj destul de devreme, pentru a ajunge un adevărat companion. Prețul acestui câine variază între 600 și 1800 USD.

Ogarul irlandez este cea mai mare rasă de câini din lume. A obținut statutul de câine de rasă în 1897. Acești câini mari, rezistenti, curajoși și în același timp destul de calmi, reprezintă o adevarată comoară (prețul acestora variază între 1300 și 2300 USD) pentru amatorii de vânătoare.

Bulldogul englez este o rasă de câini extrem de cunoscută. Bulldogul englez reprezintă o rasă de câini devotați stăpânului său, liniștiți și serioși, care a apărut în Anglia secolului al XIX-lea. Aceștia au devenit cartea de vizită a aristocrației engleze. Dacă ați decis să cumparați un bulldog, să nu vă așteptați că va fi ușor de dresat. Puteți cumpăra un pui de bulldog englez la prețul de 600-2500 USD.

King Charles Spaniel este o rasa de câini apărută în secolul al XVI-lea în urma unei încrucișări. La început, acesta era câinele favorit al aristocraților, acum însă oricine își dorește își poate cumpăra unul. Acest câine este ideal pentru familiile cu copii, deoarece acesta adora compania celor mici. Prețul acestora este de 800-2500 USD.

Cea mai veche dovadă a existenței saluki-ului cunoscut și ca ogarul persan, sunt niște texte care datează din anul 450 i.e.n. Această rasă se distinge prin frumusețe, grație și blândețe. Prețul acestora variază între 800 și 2500 USD.

Norfolk Terrier este un câine de vânătoare, originar din Anglia. Datorită calităților lor: frumusețe, bunătate, curaj și rezistența. Aceștia își pot asuma diferite roluri: apărator sau companion pentru adulți și pentru cei mici. Prețul unui astfel de câine este de 1000-2500 USD.

Bordeaux-ul este descendent din câinii folosiţi de romani în războaie. În perioada medievală erau ţinuţi la castel şi folosiţi la vânătoare de către nobili, cât şi pentru pază. Are o înălţime de 58-67 cm şi o greutate de 45-52 Kg şi sunt o rasă foarte puternică. Au cel mai mare cap în proporţie cu restul corpului dintre toate celelalte rase de câini. Este foarte ataşat de familie şi face un foarte bun câine de pază, dar nu este agresiv din fire. Mastiful Francez este unul dintre cei mai inteligenţi câini, are o personalitate dominantă şi este deseori încăpăţânat. Prețul 1700 – 3500 USD.

Chongging Dog) sunt o rasă rară originară din China. Aceștia erau favoriții nobilimii chineze, iar în secolul al XX-lea, numărul acestora era extrem de mic. Principala particularitate a acestor câini, o reprezintă durata mare de viață, până la 20 de ani. Prețul unui astfel de câine este de 3500 USD.

Samoyed – câinele alb sunt câini siberiei care, asemenea Husky-ului, au fost folosiţi în expediţiile polare. Samoyezii sunt crescuţi de oameni de 3.000 de ani încoace şi au structura ADN-ului foarte apropiată de cea a lupilor. Samoyezii sunt împerecheaţi cu aceştia pentru a da naştere la lupii-hibrizi, folosiţi printre altele şi în filme atunci când actorii trebuie să interacţioneze direct cu un „lup”. Samoyezii au o greutate de 20-32 de Kg, o înălţime de 54-60 cm şi au un temperament liniştit, sunt câini de companie, nu de pază şi pot fi înhămaţi la sanie.

Dogul de Bordeaux (Mastiful Francez)

Prețul mediu al unui mastiff tibetan merge și până la 7.000 USD. Mai mult, cel mai scump câine vândut vreodată, a fost unul din această rasă, cumpărat cu 1,5 milioane de dolari de un om de afaceri foarte bogat din China.În ciuda aspectului fioros, acești câini, care ajung și la 100 de kilograme, sunt calmi și loiali. Adoră spațiile deschise, fiind foarte potriviți pentru case care au curți mari. Prețul: 1000  – 11000 USD.

 

Sursa/foto: geographic-romania.compuppytoob.comzooland.md

Distribuie articolul: