Pe 30 septembrie, în parcul din Valea Morilor, se va desfășura a treia ediție a evenimentului Olympic ECO Fest cu genericul „Practicăm sportul într-un mediu curat”. Va fi organizată cursa de alergat în jurul lacului şi alte probe sportive, precum: tenis, volei, badminton, taekwondo şi box. 

„Vom avea participanţi din România, Belarus, Ucraina şi Rusia. Este un eveniment binevenit, care deja e tradiţional pentru mişcarea olimpică, pentru tânăra generaţie. Cursa de alergat va cuprinde distanţele de 200m şi de 500m pentru cele trei categorii de vârste: tineret, senior şi master. Pentru noi este important că inelele olimpice să fie cunoscute şi promovate”, a precizat preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi.

22091473_1487812771304831_748566086_n

Pe lângă sport, participanții vor fi implicați în acțiuni de plantare a copacilor și de salubrizare a teritoriului. De asemenea, în cadrul evenimentului Olympic ECO Fest se va desfăşura turneul internaţional Canoe Gold Juravschi-Reneiski, o competiţie mai puţin obişnuită pentru Republica Moldova.Vor fi desfăşurate diverse activităţi interesante pentru părinţi şi copii, având drept scop educarea ecologică. Federaţia Sportului Şcolar va organiza diverse competiţii în Orăşelul Sportiv din zona plajei.

A3_Flayer_EcoFest2017_site

Copiii vor participa la starturi vesele şi vor primi premii şi cadouri din partea CNOS şi Fundaţiei Campionilor Olimpici. Evenimentul este organizat de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova în parteneriat cu Fundaţia Campionilor Olimpici şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

Autor: Nicoleta Balacci, stagiară