Duminică, 18 mai, în Chişinău va fi lansată prima neConferinţă Upgrade în educaţieplatformă de comunicare şi cooperare în educaţie. Proiectul, organizat de un grup de iniţiativă, este lansat pentru a identifica problemele reale cu care se confruntă la moment modelul educaţional în Republica Moldova, atât în cadrul familiei, cât şi în cadrul instituţional şi coagularea forţelor existente care deja se mişcă înspre o schimbare majoră a sistemului. 

Formatul de întâlnire de tip neConferinţă este un concept nou de coagulare a ideilor şi are ca scop crearea unui spaţiu informal de discuţii, care să implice toţi participanţii în găsirirea unor soluţii concrete legate de întrebarea: Cum putem accelera inovaţia în educaţie în Republica MoldovaNeConferinţa aduce la aceeaşi masă de discuţie toţi actorii care fac parte din procesul educaţional: părinţi, elevi, dascăli, ong-uri, resurse finaciare şi reprezentanţi ai sistemului educaţional de stat.

NeConferinţa UpGrade în Educaţie este alcătuită din două părţi. În prima parte vor fi propuse două paneluri de discuţii, unul despre viziuni asupra educaţiei din perspectiva tuturor categoriilor implicate şi altul despre proiecte de succes în educaţie. A doua parte a evenimentului este dedicată atelierelor propuse de participanţii la neConferinţă.

Deja şi-au confirmat participarea la eveniment personalităţi precum Ana Răducanu, din partea comunităţii  inovatorilor în educație din România, autoare a proiectului de succes Restart în educație,  Liviu Dascăl, fondatorul și directorul Liceului Waldorf din Chișinău, vice-ministrul educaţiei, Liliana Nicolăescu-Onofrei, omul de afaceri Ruslan Uskov, reprezentant al companiei  “Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”, Gholamali Mohammadifard, psiholog clinician, profesor la catedra de Psihologie şi Asistenţă socială, ULIM şi mulţi alţii.

NeConferinţa Upgrade în educaţie va avea loc duminică, 18 mai, între orele 11:00 – 18:00, la Biblioteca Municipală B.P.Haşdeu din Chişinău. Contribuţia binevenită pentru participare porneşte de la 50 lei.

Distribuie articolul: