În această săptămână Teatrul Național „Eugene Ionesco” vă așteptă la comedii, drame comice și monospectacole! Vino miercuri și pregătește salată de varză, apoi sâmbătă asistă la o lecție, iar duminică vezi care sunt frustrările vieții de cuplu! Vă promitem că nu o să vă plictisiți!

Iată ce spectacole te așteaptă în această săptămână!

Miercuri/ 25 mai/ ora 18.30

O ZI DIN VIAȚA LUI HELEN – Monospectacol cu Tatiana MANOIL de Helmut PESCHINA /#comedie / Regia: Sergiu CHIRIAC

„O ZI DIN VIAȚA LUI HELEN”- este o adaptare după piesa „LAS’ CĂ VEZI TU!” a autorului Austriac Helmut PESCHINA. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește aniversarea de șaptezeci de ani. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta-i spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. La ora 21:00 vin oaspeții, întreaga familie Bernstein, pentru că tot ce-i mai frumos în viață este familia, nu? Totuși de ce până la urmă ne ciocnim de cel mai teribil sentiment – singuratatea?
Vă invităm să trăiți o zi din viața lui Helen, urmarind-o ca printr-un microscop chiar în bucătăria apartamentului ei. Cei mai norocoși vor avea posibilitatea s-o ajute la prepararea unei salate speciale, salata de varză.

Biletele le găsești aici! 

Sâmbătă/ 28 mai/ ora 18.30 

LECȚIA – Premieră/ #dramă comică + 16/ de Eugene IONESCO/ Regia: Vitalie DRUCEC

DISTRIBUȚIA:
Profesorul – Gheorghe PIETRARU
Eleva – Valeria GARȚAN
Menajera – Natalia PRODAN
LECȚIA este o piesă într-un act, o satiră hilară a educației bazată pe absurd. Prin confruntarea directă dintre Elevă și Profesor se evidențiază, de fapt, interacțiunea dintre putere și cunoaștere. Piesa reflectă și subliniază această luptă a individului care încearcă să supraviețuiască într-o societate în care există bariere între oameni. Ne amuză și ne tulbură, totodată, prin îmbinarea creată, paradoxal, dintre teroare, groază și comic, provocând un fenomen ilar. Lecția prezintă portretul profesorului megalomaniac, el însuși o victimă, reflectă o satiră neagră a acaparării puterii.

Biletele le găsești aici! 

Duminică, 29 mai , ora 17.30

ARTA CONVIEȚUIRII, #comedie +16 /de Yasmina Reza /Regia: Petru Vutcărău

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii. 

Veronique VALLON –  Doina ARVAT

Michel VALLON – Gheorghe PIETRARU

Annette REILLE – Natalia PRODAN

Alain REILLE – Anatol GUZIC

Durata spectacolului: 120 minute ( fără pauză)

Biletele le găsești aici! 

P.S.: TNEI oferă 20 %  reducere pentru elevi, studenți, persoane cu dizabilități și pensionari. 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.